Wat te doen met Halloween

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor Halloween

Halloween heeft vooral als een Amerikaans feest Nederland bereikt maar in de vroegere eeuwen werd in Engeland, Schotland en Ierland al Halloween gevierd. Met Halloween gaat het om horror en griezelen. Weet je niet wat je kan doen met Halloween? Hieronder hebben wij een paar uitjes voor je uitgelicht met wat je allemaal kunt doen met Halloween.

Film kijken

Ga gezellig met je vrienden of familie lekker op de bank een horrorfilm kijken. Zo kun je de klassieke horror-filmserie “Halloween” kijken. Ook kan je alle delen van Paranormal Activity kijken of de delen van Insidious of SAW. Natuurlijk kan je ook gewoon naar de bioscoop gaan en daar een nieuwe horror of thrillerfilm kijken.

Zijn deze films toch nog een beetje te eng en wil je toch nog een beetje humor? Dan is de beste keuze de Scary Movie series! Scary Movie is een comedyfilm waar veel klassieke horrorfilms in voor komen, dus het is een soort horrorfilm met een humoristische twist.

Walibi World Holland: Halloween Fright Nights

Walibi World is niet zomaar een attractiepark want Walibi staat ook bekend om de festivals en evenementen die georganiseerd worden. Zo is één van de bekendste evenementen en festivals, Walibi World Holland Fright Nights.

Fright Nights staat helemaal in het teken van Halloween. 250 acteurs samen met verschillende Scare Zones, horrorshows en Haunted Houses dat niemand zich meer veilig voelt ! De Horrorshows en Scarezones zijn vrij toegankelijk, alleen voor de Haunted Houses moeten aparte tickets gekocht worden die alleen online verkrijgbaar zijn. Een Haunted House is een loopspookhuis, waarin de bezoekers de stuipen op het lijf wordt gejaagd. 

Halloween Party’s en tochten

Halloween is natuurlijk ook een heel leuk thema voor feestjes! Tijdens Halloween Party’s zijn mensen vaak heel griezelig gekleed, maar natuurlijk zijn er ook leuke griezeltochten tijdens Halloween. De Nederlandse versie van Halloween is beter bekend als Sint Maarten, op 11 november ieder jaar. Dan gaan kinderen met een lampion de straat op en zingen ze een liedje aan de deur, in ruil voor snoep of andere lekkernijen. In Amerika heet dit ‘Trick or Treat’, dan gaan kinderen (en volwassenen) verkleed in een griezelig kostuum de straat op, roepen ze ‘Trick or Treat’ en krijgen ze ook snoep of andere lekkernijen. Dit is nog niet zo bekend in Nederland.  

Crazy Sexy Cool Halloween Festival

Crazy Sexy Cool Halloween Festival is een gezellig festival waarbij in het daglicht niks aan de hand is maar zodra de zon ondergaat de duistere Scare Zones tot leven komen. Het Crazy Sexy Cool Festival barst van de enge figuren. Crazy Sexy Cool Halloween Festival vindt jaarlijks plaats op of rondom 30 oktober.

Freaky Nights

Op het landgoed van Archeon in Alphen aan den Rijn zijn diverse frighthouses die je uitnodigen naar binnen te komen. Maar of je er weer onverschrokken uitkomt is nog de vraag. Het klooster wordt omgetoverd tot een spooky restaurant en in de wachtkamer van Hell heerst een serene sfeer. Jouw angst wordt zeker op de proef gesteld. Meer dan 80 acteurs zorgen er voor dat het een geweldige avond wordt waarbij gillen is toegestaan.

Halloween Eerbeek

In 2009 begon Halloween Eerbeek als een eenmalig lokaal feestje en nu wordt Halloween Eerbeek jaarlijks georganiseerd! Het is allang geen lokaal feestje meer, want uit het hele land weet iedereen Eerbeek in oktober te vinden. Dit jaar is het een hele maand Halloween waarin van alles te doen is, ook is dit jaar de Scary Skelterrace nieuw.  Zo kunnen de kinderen hun griezelige sportieve kant laten zien.