Wat te doen met Halloween

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor Halloween

Iedereen kent het spannendste griezelfeestje van het jaar: Halloween. Maar wat is Halloween precies? En is er allemaal te doen tijdens Halloween? Zetten wij voor je op een rijtje!

Halloween is een van oorsprong Keltische traditie die is overgewaaid naar Amerika, en later ook naar andere delen van de wereld. In Nederland vieren we het nu immers ook! Halloween wordt elk jaar gevierd op 31 oktober, de datum van het Keltische nieuwjaar. Vroeger verkleedden de Kelten zich om boze geesten te verjagen, nu verkleden we ons vooral omdat we dat leuk vinden. Benieuwd wat je allemaal kan doen tijdens Halloween? Check de tips hieronder!

Filmtips Halloween

Ga gezellig met je vrienden of familie een horrorfilm kijken. Zo kun je de klassieke horror-filmserie ‘Halloween’ kijken, of alle delen van Paranormal Activity. Griezelen gegarandeerd! Nog meer spannende filmtips? Zoek dan eens de trailers van Insidious of SAW. Natuurlijk kun je ook gewoon naar de bioscoop gaan en daar een horror- of thrillerfilm kijken.

Zijn deze films toch nog een beetje te eng en wil je toch nog een beetje humor? Dan is de beste keuze de Scary Movie-serie! Scary Movie is een comedyfilm waar veel klassieke horrorfilms in voor komen, dus het is een soort horrorfilm met een humoristische twist.

Walibi World Holland: Halloween Fright Nights

Walibi World is niet zomaar een attractiepark. Walibi staat ook bekend om de festivals en evenementen die er georganiseerd worden. Zo is één van de bekendste evenementen Walibi World Holland Fright Nights.

Fright Nights staat helemaal in het teken van Halloween. Er zijn zo’n 250 acteurs die je de stuipen op het lijf jagen, verschillende scare zones, horrorshows en haunted houses. De horrorshows en scare zones zijn vrij toegankelijk, alleen voor de haunted houses moeten aparte tickets gekocht worden. Let op: deze tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Halloweenfeesten en party’s

Halloween is natuurlijk ook een heel leuk thema voor feestjes! Tijdens Halloween trekken mensen hun meest griezelige outfit uit de kast. In heel Nederland worden Halloweenfeestjes georganiseerd, zoals het Smèrrig Halloween Festival in de Brabanthallen in Den Bosch of het Halloween Festival in Purmerend.

Crazy Sexy Cool Halloween Festival

Crazy Sexy Cool Halloween Festival is een gezellig festival waarbij in het daglicht niks aan de hand is maar zodra de zon ondergaat de duistere Scare Zones tot leven komen. Het Crazy Sexy Cool Festival barst van de enge figuren. Crazy Sexy Cool Halloween Festival vindt jaarlijks plaats op of rondom 31 oktober.

Freaky Nights

Op het landgoed van Archeon in Alphen aan den Rijn zijn diverse fright houses die je uitnodigen om binnen te komen. Maar of je er weer onverschrokken uitkomt is nog de vraag. Het klooster wordt omgetoverd tot een spooky restaurant en in de wachtkamer van Hell heerst een serene sfeer. Jouw angst wordt zeker op de proef gesteld. Meer dan tachtig acteurs zorgen er voor dat het een geweldige avond wordt waarbij gillen is toegestaan.

Halloween Eerbeek

In 2009 begon Halloween Eerbeek als een eenmalig, klein feestje van de plaatselijke fietsclub, maar inmiddels wordt Halloween Eerbeek jaarlijks georganiseerd. Het is allang geen lokaal feestje meer, want uit het hele land weet iedereen Eerbeek in oktober te vinden. Dit jaar is het een hele maand Halloween waarin van alles te doen is. Zeker de moeite waard voor een bezoekje!