Wat te doen met bevrijdingsdag

Vier het mee!

Bevrijdingsdag! Op 5 mei zijn alle schoolkinderen vrij en veel bedrijven gaan ook dicht. Voor veel mensen dus de ideale dag om er lekker een dagje tussenuit te gaan! Gelukkig worden er in heel Nederland allerlei leuke dingen georganiseerd, waaronder de bekende Bevrijdingsfestivals. U kunt er ook een weekje of weekend weg van maken.

Boek een overnachting tijdens Bevrijdingsdag!

Wat let u om er een heel weekend weg van te maken? Ga lekker met het hele gezin, of alleen met uw partner of juist gezellig met een groep vrienden weg. Er zijn talloze mogelijkheden in het weekend van Bevrijdingsdag. Van groepsaccommodaties tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils. De keuze is reuze tijdens Bevrijdingsdag, dus boek snel!

De leukste bevrijdingsfestivals tijdens Bevrijdingsdag

Traditioneel worden er op Bevrijdingsdag natuurlijk door het hele land allerlei Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer verschillende ‘Ambassadeurs van de vrijheid’ gekozen, dit zijn bekende Nederlandse artiesten. Op 5 mei in 1945 zijn we bevrijd van de Duitse bezetting waardoor er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Elk jaar staan we hierbij stil. Op 4 mei met de dodenherdenking, en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Dit is hét moment om ons te bezinnen op hoe belangrijk vrijheid is en om ons te realiseren dat deze vrijheid ook nu nog kwetsbaar is.

Bevrijdingsfestivals in het noorden van Nederland

Het noorden van Nederland mag dan misschien niet het dichtstbevolkt zijn, er is van alles te doen op Bevrijdingsdag! In Noord-Nederland vindt u de volgende Bevrijdingsfestivals:

In deze drie plaatsen kunt u op 5 mei terecht om ieders vrijheid te vieren. Het Bevrijdingsfestival in Groningen vindt plaats in het Stadspark. Er zijn wel zes verschillende podia waarop u een uitgebreid muzikaal programma mag verwachten. Naast muziek is er hier nog veel meer te beleven.

U vindt er onder andere het Plein van de vrijheid, hier komt u meer te weten over hoe vrijheid in andere delen van de wereld wordt ervaren. Ook is er een theaterveldje waar de hele dag diverse korte theatervoorstellingen staan geprogrammeerd. De kinderen kunnen zich vermaken in de Kids Area met sport, spel, muziek en theater.

Bevrijdingsfestivals in het midden van Nederland

Uiteraard vinden er ook in het midden van Nederland verschillende leuke Bevrijdingsfestivals plaats. U kunt onder andere in Utrecht, Wageningen, Zwolle en Amsterdam een Bevrijdingsfestival bezoeken. In Zwolle vindt het spetterende Bevrijdingsfestival Overijssel plaats! Er staan verschillende leuke acts op het podium.

Naast een muziekprogramma is er ook nog een danstheater waarop verschillende dansstromingen aan bod komen. Ook is er een familie- en theaterweide waar een leuk programma is en u onder andere een muziekkiosk en zweefmolen vindt.

Bevrijdingsfestival in het zuiden van Nederland

Natuurlijk kunt u ook als u zich in het zuiden van Nederland bevindt genieten van een Bevrijdingsfestival. Onder andere Den Bosch, Vlissingen en Roermond hebben een eigen festival. In Roermond wordt het Bevrijdingsfestival Limburg georganiseerd, wat ongetwijfeld weer één groot feest wordt!

Verschillende bekende Nederlandse artiesten geven acte de présence op het podium in Roermond. Hier in Limburg is natuurlijk ook een leuk randprogramma, met activiteiten als verkoop- en informatiestands en interessante debatten.

Lees alles over de Bevrijdingsfestivals in Nederland

Andere uitjes tijdens Bevrijdingsdag

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen op Bevrijdingsdag!

Er zijn talloze dingen te doen op Bevrijdingsdag!