Wat te doen in Zuidhorn

Met de straat benoemd tot beschermd dorpsgezicht.

Wat te doen in Zuidhorn

Zuidhorn is een dorp, ongeveer 12 kilometer ten westen van de stad Groningen. Zuidhorn ligt in de gemeente Westerkwartier. De Gast is een straat met fraaie huizen en monumentale panden die is benoemd tot beschermd dorpsgezicht. Het dorp biedt uitgebreide mogelijkheden voor vrije tijd en ontspanning, cultuur en sport.

Winkelen in Zuidhorn

In het centrum van Zuidhorn bevinden zich verschillende klantvriendelijke ondernemers die jou graag helpen bij jouw uitgaven. Ben je op zoek naar een nieuwe outfit, een nieuwe bril, week- en of maandbladen of wil je meer informatie over het kopen van een huis? Dan kun je hier goed terecht. Op vrijdag is er op het rode plein een markt met bloemen, kazen, vis, vleeswaren en noten.

Sportief in Zuidhorn

Op gebied van sport is Zuidhorn een goede plek. De voetbalclub VV Zuidhorn is toonaangevend in de regio, maar ook individuele sporten zoals tennis, judo en vissen worden aangeboden in Zuidhorn. Jaarlijks wordt tevens de De Hummel ZUIDHORuN georganiseerd.

 

Cultuur in Zuidhorn

De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in het Cultureel Centrum Zuidhorn waar jaarlijkse verschillende amateur en professionele voorstellingen worden geprogrammeerd. Het centrum is ook geschikt voor workshops, vergaderingen, lezingen, seminars of presentaties. Sociaal Werk de Schans, diverse kunstbedrijven en de bibliotheek zitten gevestigd in CC Zuidhorn.

In Zuidhorn bevindt zich tevens het Museum de Verzamelaar, een plattelandsmuseum met een gevarieerde collectie antieke poppen, gewichten uit Napoleontische tijd, Berlage stoeltjes en een bijzondere collectie vooroorlogse buitenboordmotoren. “Voor elck wat wils”. Bezoek het museum aan de Oostergast 19 in Zuidhorn.

Overnachten in Zuidhorn

Wil je kunstzinnig overnachten in Zuidhorn? Kom dan naar de Lindehoff. Kunstenares Margot Brekelmans heet je van harte welkom in haar in 2012 volledig gerenoveerde Bed & Breakfast. Luxe en gastvrij en voorzien van een kunstzinnig ingerichte kamer.

Vanaf Zuidhorn is de stad Groningen goed bereikbaar per bus en/of trein.