Wat te doen in Zaandam

Ultieme Hollandse uitje naar Zaandam!

Ontdek het Nederland van vroeger aan de Zaanse Schans. Lees nu wat te doen in Zaandam in de provincie Noord-Holland.

Wat te doen in Zaandam

Zaandam is een stad en voormalige gemeente in de provincie Noord-Holland, niet ver van Amsterdam en bekend om zijn Zaanse Schans, rivier de Zaan en de jaarlijkse Dam tot Dam hardloopwedstrijd. Wat kun je doen in Zaandam? Wat dacht je van een wandeling door het grootste stadspark van Zaandam; het Burgemeester In ’t Veldpark of je neemt een kijkje aan de Zaanse schans bij de bakkers en de klompenmakers. Ontdek Zaandam te voet of tijdens een fietsvakantie en fiets langs historische dorpen en langs het prachtige Nederlandse landschap.

Bezienswaardigheden in Zaandam

Ontdek de oude Zaanse stijl met een bezoekje aan de Zaanse Schans. Beleef Nederland uit de 17e en 18e eeuw, verwonder je om de authentieke huisjes, vaar langs de molens, de kaas- en zuivelboerderij en ga terug naar de plek waar vroeger de klompen werden gemaakt.

Aan de Zaanse Schans vindt je diverse musea, waaronder de Museumwinkel, een kruidenier van vroeger, het Bakkerijmuseum en het Honig Breethuis, het huis van een 19e -eeuwse koopmansfamilie. In het Zaans Museum vindt je een bijzondere collectie gebruiksvoorwerpen, kleding en schilderijen uit de omgeving. En wil je weten hoe chocolade en biscuits worden gemaakt? Dan mag een bezoekje aan de Verkade Experience niet ontbreken.

Lees meer over de Zaanse Schans

In het centrum van Zaandam vindt je het Czaar Peterhuisje uit 1632. Eén van de oudste houten huisjes van Nederland met een schat aan herinneringen. Tsaar Peter de Grote verbleef in dit huis voordat hij vertrok naar de V.O.C. werven in Amsterdam. Ter bescherming is in 1823 een stenen omhulsel om het huisje heen gebouwd.

Kortom; in Zaandam hoef je je niet te vervelen.

Activiteiten en evenementen in Zaandam

In Zaandam worden jaarlijks vele festivals georganiseerd. Wat dacht je van het Jamrock Festival, een festival met vijf podia en de lekkerste dance, afro, reggae en soca. En voor de liefhebbers van keiharde hardstyle is er op North Sea Venue onder andere het Together We Are Hardcore en het Snowbass Festival.

Ook op het Hembrugterrein worden diverse festivals en evenementen georganiseerd.

Met vrienden, familie of met je kinderen naar de bioscoop? Kom dan naar Filmtheater De Fabriek en geniet van bijzondere films die net even anders zijn dan die in de grote bioscopen. Iedere zaterdag- en zondagmiddag draait er een mooie familiefilm. Het perfecte uitje voor het hele gezin.

Je beleeft het in Zaandam!