Wat te doen in Workum

Workum ligt in de provincie Friesland. In Workum is er altijd iets te beleven!

Workum is een stad in de provincie Friesland. Workum ligt pal naast Hindeloopen. Een deel van Workum is een beschermd stadsgezicht. Workum heeft vele prachtige rijksmonumenten. Workum is een Fries Elfstedenstad en heeft net als alle andere steden in 2018 een prachtig fontein gekregen in de stad genaamd ‘De Woeste Leeuwen van Workum’.

Wat te doen in Workum

Workum heeft voor jonge en oud genoeg te bieden! Maak een gezellige wandeling door het oude centrum en ga op de gezellige terrasjes lekker borrelen. De natuur in Workum is ook zeker de moeite waard! Maak een wandeling of fietstocht door Workum.

Lees op Van Harte Workum wat je zoal kunt beleven in Workum!

Bezienswaardigheden in Workum

Workum heeft meerdere oude gebouwen die een bezoek zeker waard zijn. Het voormalig stadhuis, musea zoals de Jopie Huisman Museum, Museum Warkums Erfskip, , Den de Grote of Sint-Gertrudiskerk uit de 15e eeuw is een bezienwaardheid opzich!

Bezoek de website van het Warkumserfskip

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is één van de populairste musea van het noorden. Het museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese Meesterschilder Jopie Huisman.

Lees alles over het Jopie Huisman Museum

Evenementen in Workum

Workum staat bekent op zijn visserijdagen in de herfstvakantie maar ook het beurtveer en de strontrace trekken jaarlijkse bezoekers naar Workum. De dag voor Hemelvaarts is Workum de finishplaats van de jaarlijkse Elfstedenwandeltocht.

Shantyfestival Workum

Shanty liederen zijn oude zeemansliederen die dateren uit de tijd dat men met grote zeilschepen op zee ging. Maar ook vandaag worden ze nog gezongen, vaak in een modern jasje. Zo ook in Workum. Jaarlijks vind er het Internationaal Shantyfestival Workum plaats in het centrum van Workum.

Lees alles over het Shantyfestival Workum

De Woeste Leeuwen van Workum

Elf fonteinen zijn permanente kunstwerken op prominente plekken in de elf steden van de Friese Elfstedentocht genaamd ’11Fountains‘. In iedere stad staat een andere fontein. In Workum staat ook een bijzonder kunstwerk die te bezichtigen is. De Woeste Leeuwen van Workum.

Al eeuwen lang wordt het stadswapen op ‘De Waag’ van Workum ondersteund door twee leeuwen. De fontein van Workum, met twee levensgrote leeuwen, zijn de hoofdrolspelers van Workum.

Lees alles over De Woeste Leeuwen van Workum

Wandel De Merk en langs It Noard en It Súd, hier vindt je vele leuke winkels, gezellige terrasjes en kun je heerlijk uit eten in de restaurants.

De historie van Workum is groot! Lees er hier alles over.