Wat te doen in Westerbork

Bezoek Kamp Westerbork, Fiets door de omgeving en bezoek het gezellige centrum.

Westerbork is een brinkdorp in de gemeente Midden-Drenthe. Westerbork ligt in provincie Drenthe.

Westerbork was tot 1998 een zelfstandige gemeente de plaatsen als Elp, Eursinge, Mantinge, Orvelte en Zwiggelte behoorden ook tot deze gemeente.

Wat te doen in Westerbork

Iedere Nederlander kent Westerbork door het voormalige Kamp Westerbork.

Kamp Westerbork ligt ongeveer 10 km van het centrum van Westerbork. Vanaf het centrum kun je al wandelend of op de fiets ook richting Kamp Westerbork gaan.

In Kamp Westerbork zijn in de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 mensen gedeporteerd naar vernietigingskampen.

Kamp Westerbork is opengesteld voor publiek waar je alles kunt leren over de Tweede Wereldoorlog en Kamp Westerbork. Je kunt daar de meest indrukwekkende verhalen luisteren en lezen van mensen die de Tweede Wereld en Kamp Westerbork het hebben overleefd.

Lees meer over Kamp Westerbork
Kamp westerbork

Radiosterrenwacht Westerbork

Radiosterrenwacht is ook gevestigd op het terrein van Kamp Westerbork, Door dit gebied loopt een prachtige wandelroute. Op 3D informatieborden leer je alles van de radiotelescopen en het heelal!

westerbork satelliet

Winkelen in Westerbork

In het centrum van Westerbork vindt je gezellige winkels en kun je bijvoorbeeld naar Pottenbakkerij de Vuurplaats of het Knipselmuseum gaan. Het Knipsel museum heeft een vaste opstelling en daarnaast wisselende exposities met papierknipkunst uit binnen- en buitenland. Het Knipselmuseum is een bijzonder museum!

Ook de gezellige winkels in het centrum zijn de moeite waard!  In het centrum tref je modezaak voor eigentijdse mode Modique , een Bloemenwinkel, Wijnhandel, Kaaswinkel, een Welkoop, Fietsenzaak en onder andere Warenhuis Wassen. Warenhuis Wassen is een veelzijdige winkel met veel huishoud artikelen en speelgoed. Hier vind je ook Ekoplaza voor alle biologische boodschappen. Alle biologische boodschappen kun je ook bestellen op www.ekoplaza.nl en afhalen in de winkel. 

Haal de lekkerste specialiteiten bij Kaasspeciaalzaak Vinke en Drankenspeciaalzaak Vinke. Esther staat bij de De lekkerste kaas speciaalzaak van Westerbork en omgeving graag voor u klaar. Het is dé plek voor de lekkerste kaas, worst, vers gebrande noten, tapas en delicatessen!  Bij Erwin van Drankenspeciaalzaak Vinke vindt je net wat meer dan de gewone slijterij. Voor al je bier, wijn, whisky & gedistilleerd ga je zeker naar Erwin!

Uiteraard kun je ook eten afhalen, bestellen of dineren in de restaurants in Westerbork.

Toptips:

winkelen in Westerbork

Natuur Westerbork

Je kunt in Westerbork heerlijk de natuur in gaan. Al wandelend langs en door het Drentse Landschap.

Bewandel bijvoorbeeld het Westerborkpad van ongeveer 340 kilometer dat van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar het voormalig kamp Westerbork loopt. Teveel kilometers? Deze route kan uiteraard in etappes maar je kunt ook de Westerbork-Zwiggelteroute van 15 kilometer wandelen. Wandel door de oer oude landschappen van Drenthe.

Wandelroute het Scharrelveld van zo’n 8,5 km is ook een aanrader of neem de kortste route van 3,5 km, de Pieterberg wandelroute.

Voor de fanatieke fietsers zijn er ook vele fietspaden die door Westerbork en de hele omgeving laat zien.

Kies bijvoorbeeld de route langs Wezup, Beilen en Westerbork. deze is bijna 60 km! Wil je langs de diverse bezienswaardigheden dan is de Kamp-Westerbork-route van 50 km ook een prima keuze!

winkelen in Westerbork

Natuur Westerbork

Bekijk de route Kamp-Westerbork-route

Assen ligt vlak bij Westerbork, maar ook Beilen en Zwiggelte zijn binnen handbereik. Heb je genoten van de omgeving? En heb je zin in een kop koffie met iets lekkers? Bij eetcafé het Wapen van Westerbork is iedereen van harte welkom!

 

Ontdek de prachtige natuur van Westerbork.