Wat te doen in Westerbork

Bezoek Kamp Westerbork of het Knipselmuseum in Westerbork.

Westerbork is een brinkdorp in de gemeente Midden-Drenthe. Westerbork ligt in provincie Drenthe.

Westerbork was tot 1998 een zelfstandige gemeente de plaatsen als Elp, Eursinge, Mantinge, Orvelte en Zwiggelte behoorden ook tot deze gemeente.

Wat te doen in Westerbork

Heel Nederland kent Westerbork door het voormalige Kamp Westerbork.

In Kamp Westerbork zijn in de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 mensen gedeporteerd naar vernietigingskampen.

Kamp Westerbork is opengesteld voor publiek waar je alles kunt leren over de Tweede Wereldoorlog en Kamp Westerbork. Je kunt daar de meest indrukwekkende verhalen luisteren en lezen van mensen die de Tweede Wereld en Kamp Westerbork het hebben overleefd.

Lees meer over Kamp Westerbork

wat te doen in Westerbork

Radiosterrenwacht is ook gevestigd op het terrein van Kamp Westerbork, Door dit gebied loopt een prachtige wandelroute. Op 3D informatieborden leer je alles van de radiotelescopen en het heelal!

In het centrum van Westerbork kun je naar het Knipselmuseum gaan. Het museum heeft een vaste opstelling en daarnaast wisselende exposities met papierknipkunst uit binnen- en buitenland. Het Knipselmuseum is een bijzonder museum!

Natuur Westerbork

Je kunt in Westerbork heerlijk de natuur in gaan. Al wandelend langs en door het Drentse Landschap.

Bewandel bijvoorbeeld het Westerborkpad van ongeveer 340 kilometer dat van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar het voormalig kamp Westerbork loopt. Teveel kilometers? Deze route kan uiteraard in etappes maar je kunt ook de Westerbork-Zwiggelteroute van 15 kilometer wandelen. Wandel door de oer oude landschappen van Drenthe.

Wandelroute het Scharrelveld van zo’n 8,5 km is ook een aanrader of neem de kortste route van 3,5 km, de Pieterberg wandelroute.

Voor de fanatieke fietsers zijn er ook vele fietspaden die door Westerbork en de hele omgeving laat zien.

Kies bijvoorbeeld de route langs Wezup, Beilen en Westerbork. deze is bijna 60 km! Wil je langs de diverse bezienswaardigheden dan is de Kamp-Westerbork-route van 50 km ook een prima keuze!

Bekijk de route Kamp-Westerbork-route

Assen ligt vlak bij Westerbork, maar ook Beilen en Zwiggelte zijn binnen handbereik. Heb je genoten van de omgeving? En heb je zin in een kop koffie met iets lekkers? Bij eetcafé het Wapen van Westerbork is iedereen van harte welkom!

 

Ontdek de prachtige natuur van Westerbork.