Wat te doen in Waalwijk

Bezoek in Noord-Brabant ook Waalwijk!

Waalwijk is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Waalwijk Ligt pal aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en vlak bij de grotere steden Den Bosch en Tilburg.

Wat te doen in Waalwijk? De Efteling bezoeken uiteraard! Maar Waalwijk heeft nog meer te bieden!

Wat te doen in Waalwijk

Waalwijk is een gezellige gemeente vlakbij de grote steden en heeft voor zowel de natuur, cultuur liefhebbers, de sportievelingen veel te bieden.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een prachtig natuurgebied in beheer van Natuurmonumenten.

Wandel door de prachtige natuur met een gids of langs de vele paden. Je treft in dit natuurgebied de grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa! De Brabantse Sahara is een droog gebied waar je je even in een andere wereld waant.

Het verschil qua landschap en qua temperatuurverschillen zijn groot in dit park. De dieren die je hier tegen kunt komen zijn onder andere dassen, zandloopkevers, vleermuizen, buizerds en hagedissen.

Ga op excursie @Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

De Efteling

De Efteling is een van de oudste park ter wereld. Efteling is een attractiepark met veel spannende attracties en sprookjes en staat garant voor het leukste dagje uit in Noord-Brabant

Lees meer over De Efteling

Theater de Leest Waalwijk

Theater de Leest is een theater en filmhuis. In het theater komen jaarlijkse vele artiesten voor hun show naar Waalwijk. Voor de jeugd zijn er kindervoorstellingen maar ook musicals, cabaret, dans en toneel voorstellingen staan op het programma in het theater. Ook voor de nieuwste films moet je naar De Leest gaan.

Bekijk alle activiteiten in Theater de Leest

Winkelen in Waalwijk

Winkelen kun je zeker in Waalwijk! Ga naar Winkelcentrum De Els. Het is een overdekt winkelcentrum in het hart van Waalwijk. Je kunt in het winkelcentrum in een sfeervolle omgeving eindeloos winkelen. Je kunt er gezellig shoppen maar ook tussendoor genieten van een drankje, lunch of brunch. Daarnaast zijn er ook evenementen in het winkelcentrum.

Waalwijk is een gezellige plaats om te shoppen, te ontdekken en om te verblijven!