Dagje uit naar Volendam

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Volendam!

Wat te doen in Volendam. Volendam is de bekendste kustplaats aan het Markermeer, gelegen in de provincie Noord-Holland.

Wat is er allemaal te doen in Volendam?

Vanuit het verleden als vissersplaats met de karakteristieke huizenbouw, klederdracht en folklore gaat de toeristische traditie terug tot ongeveer 1875. U vindt in Volendam vele souvenirwinkels en gezellige restaurants en cafeetjes.

Uitjes op het water

In de levendige haven ziet u tal van pleziervaartschepen, jachten en oude botters. U kunt in Volendam dan ook uitstekend terecht voor een prachtig boottochtje.

Daguitjes in Volendam

Bent u benieuwd hoe u eruitziet in de traditionele klederdracht van Volendam? Op verscheidene plekken aan de haven kunt u een traditioneel kostuum passen, waarbij alleen het omkleden al voor hilarische taferelen zorgt. Eenmaal netjes in de kleren wordt dit bijzondere moment vastgelegd op een foto. Leuk voor thuis!

Natuur

Als toerist kunt u heerlijk genieten van een mooie wandeling over de dijk en genieten van de natuur. En wat dacht u bijvoorbeeld van een boottocht op het IJsselmeer met een ouwe garnkwak (vissersboot)? Ook kunt u Volendam en omgeving prima op de fiets of wandelend verkennen.

Volendamse musea en bezienswaardigheden

Ook kunt u in Volendam een rondleiding krijgen in de bierbrouwerij, waar sinds 2000 het echte Vølenbier gebrouwen wordt. Vanzelfsprekend krijgt u hier uitgebreid de gelegenheid om zelf te proeven! Hier vindt u meer informatie over de musea en bezienswaardigheden in Volendam.

UITagenda Volendam

Er is echt van alles te doen in Volendam, Volendam is altijd in beweging! Op de website van de plaatselijke VVV vind je alles wat er te doen is. U vindt hier de agenda, recensies, uitgelichte uitjes en nog veel meer!

Uitgaan

En, als u dan toch in Volendam bent, vergeet dan niet om te proeven van de (gerookte) paling waar Volendam beroemd om is. Dit kan bijvoorbeeld in een van de verschillende restaurants. En bent u op zoek naar echte gezelligheid, dan bent u ook welkom in een van de cafeetjes die er in Volendam te vinden zijn.

Volendam is zonder meer één van de gezelligste vissersplaatsen van Nederland!

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@wattedoenvandaag.nl

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!