Wat te doen in Volendam

Bezoek Volendam!

Volendam is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Volendam is een toeristisch dorp vlak bij de hoofdstad van Nederland, Amsterdam en dichtbij Purmerend en Hoorn. Jaarlijks komen duizenden toeristen uit binnen en buitenland naar Volendam. Ook veel bekende artiesten zoals Jan Smit, Piet Veerman, De bandleden BZN, 3J’s en Nick en Simon komen uit Volendam.

Volendam behoort tot de gemeenten Edam-Volendam. Wil je de Volendammers echt kunnen verstaan, moet je goed je best doen! Volendam heeft namelijk zijn eigen dialect. Het Volendams dialect spreekt iedere Volendammer.

Wat te doen in Volendam

Volendam staat ook bekent als het beroemdste vissersdorp van Nederland. De historische klederdracht, de haven de vis en de vissersboten het is altijd goed toeven in Volendam!

In de haven kun je en kijkje nemen in een van de vele oud-Hollandse schepen.

Tip: Maak ook een boottocht naar Marken!

In het Volendams Museum kom je alles te weten over Volendam en de geschiedenis van het dorp. Ook is de Palingsoundmuseum een aanrader om te bezoeken.

In het Palingsoundmuseum kom je alles te weten over de popmuziek die uit Volendam komt, deze wordt ook wel de Palingsound genoemd wat een verwijzing is naar de vis die in Volendam gevangen werd. Na een bezoek aan het museum kun je gelijk naar de palingrokerij. Tijdens een rondleiding kun je zien hoe paling wordt gerookt. Dit is al een eeuwenoude traditie! Geniet ook in het restaurant van de heerlijke gerechten die ze daar bereiden.

Wil je Volendam en omgeving verkennen? Huur dan een fiets of scooter bij Rent & Event Volendam en maak een onvergetelijke reis!

In de Cheese Factory Volendam krijg je alles mee over de streekproducten die uit het dorp komen. Je kunt er volop proeven en uiteraard kopen.

In Volendam

Volendam is gelegen aan het Markermeer. Wandel door de straten langs de mooie vissershuisjes en gezellige winkeltjes. Geniet op de terrassen van een versnapering en vergeet niet om ook een lekker visje te eten!

In de vele restaurants, Grand Cafe’s worden vele maaltijden geserveerd! In Lotje van Jan Smit is vis de specialiteit en wellicht het lekkerst! Wandel langs de haven dan kom je ze overal tegen, souvenirwinkeltjes. In de vele souvenirwinkeltjes aan de haven kun je leuke snuisterijen kopen en vergeet niet even op de foto te gaan in traditionele Volendammer klederdracht. In Volendam kun je zeven dagen per week terecht!

Ga je er een paar dagen op uit? In Volendam is altijd genoeg te doen en te beleven! Ook in de omgeving zoals in Monnickendam, Alkmaar en Marken kun je van alles doen en beleven! Maak een boottocht met de Volendam Marken Express en ontdek Marken. Het is een klein maar erg leuk dorp!

Op het Markermeer kun je met de boot de hele omgeving verkennen. Hou je van zeilen? Dan zit je op het Markermeer ook goed.

Leuk om te lezen: Blog over dagje uit naar Volendam

Bezoek vissersdorp Volendam!