De leukste uitjes in Volendam

Wat te doen in Volendam? De stad bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Volendam.
 
De leukste evenementen in Volendam

Wat te doen in Volendam? De stad bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Volendam.
 
Wat te doen in Volendam

Wat te doen in Volendam. Volendam is de bekendste kustplaats aan het Markermeer, gelegen in de provincie Noord-Holland.

Wat is er allemaal te doen in Volendam?

Vanuit het verleden als vissersplaats met de karakteristieke huizenbouw, klederdracht en folklore gaat de toeristische traditie terug tot ongeveer 1875. U vindt in Volendam vele souvenirwinkels en gezellige restaurants en cafeetjes.

volendam-aanzichtUitjes op het water

In de levendige haven ziet u tal van pleziervaartschepen, jachten en oude botters. U kunt in Volendam dan ook uitstekend terecht voor een prachtig boottochtje. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Daguitjes in Volendam

volendam-daguitjeBent u benieuwd hoe ú eruitziet in de traditionele klederdracht van Volendam? Op verscheidene plekken aan de haven kunt u een traditioneel kostuum passen, waarbij alleen het omkleden al voor hilarische taferelen zorgt. Eenmaal netjes in de kleren wordt dit bijzondere moment vastgelegd op een foto. Leuk voor thuis! Bekijk hier andere leuke daguitjes.

Natuur

Als toerist kunt u heerlijk genieten van een mooie wandeling over de dijk en genieten van de natuur. En wat dacht u bijvoorbeeld van een boottocht op het IJsselmeer met een ouwe garnkwak (vissersboot)? Ook kunt u Volendam en omgeving prima op de fiets of wandelend verkennen. Kijk hier voor mooie fiets- en wandelroutes.

Volendamse musea en bezienswaardigheden

volendam-bierOok kunt u in Volendam een rondleiding krijgen in de bierbrouwerij, waar sinds 2000 het echte Vølenbier gebrouwen wordt. Vanzelfsprekend krijgt u hier uitgebreid de gelegenheid om zelf te proeven! Hier vindt u meer informatie over de musea en bezienswaardigheden in Volendam.

Uitgaan

volendam-uitgaanEn, als u dan toch in Volendam bent, vergeet dan niet om te proeven van de (gerookte) paling waar Volendam beroemd om is. Dit kan bijvoorbeeld in een van de verschillende restaurants. En bent u op zoek naar echte gezelligheid, dan bent u ook welkom in een van de cafeetjes die er in Volendam te vinden zijn. Bekijk hier alle uitgaansgelegenheden.

Volendam is zonder meer één van de gezelligste vissersplaatsen van Nederland!

Bekijk ook:

Activiteiten in Volendam

Nog meer leuke ideeën en tips