Wat te doen in Veghel

Visit Veghel voor het echte Brabantse gevoel.

Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant en behoort tot de gemeente Meierijstad. Veghel ligt vlakbij ‘s-Hertogenbosch, Helmond, en Eindhoven. Veghel ligt pal aan het nationaal landschap Het Groene Woud. Wat te doen in Veghel? Je leest het hier.

Wat te doen in Veghel

Veghel is al ontstaan in de vroege middeleeuwen en dat zie je tot op de dag van vandaag nog terug in de oude gebouwen in en om het centrum.

Bezienswaardigheden in Veghel

In Veghel vind je tal van bezienswaardigheden zoals de;

  • Sint-Lambertuskerk
  • Kloostercomplex van de Zusters Franciscanessen van Veghel
  • Hervomde Kerk
  • Airborne Monument
  • Villa Klondike
  • Tramstation
  • Broederkapel Veghel
  • Jachthaven Veghel aan het Heilig Hartplein met daarop het Heilig Hartbeeld van Veghel

Bezoek zeker de musea in Veghel! Daar kom je alles te weten over de geschiedenis van Veghel en de provincie Noord-Brabant.

Carnaval in Veghel

Tijdens carnaval wordt Veghel omgedoopt tot ‘Kuusegat’ en staat heel Veghel een week lang op zijn kop. Het jaarlijks terug kerende Vudel feest is het hoogtepunt voor Uden en Veghel. Dit feest vieren de dorpen gezamenlijk.

In Veghel worden er naast carnaval ook tal van andere evenementen georganiseerd.

Evenementen in Veghel

Jaarlijks zijn er festivals en concerten, en voor de jeugd is er onder andere de jaarlijkse kermis en de Sinterklaasintocht. De Korenmarkt in Veghel is een iedere eerste zondag in juni. Naar dit grote evenement komen jaarlijks veel bezoekers naar het centrum. Ook Koningsdag wordt in Veghel groots gevierd.

Jazz in Veghel

Jazz speelt een belangrijke rol in Veghel. Het hele jaar zijn er leuke Jazz activiteiten in en om het centrum waarbij iedere eerste zondag van september het Jazz in Foodtown en Jazz in de Kerk populaire evenementen zijn.

Lees meer over Jazz in Foodtown

Jazz in Veghel

Ook het kunst en cultuur aanbod is groot in Veghel. In CultuurHavenVeghel zijn een aantal bedrijven en instellingen gevestigd. Je vind er onder andere een bioscoop, evenementenhal, museum en diverse ateliers.

Lees alles over CultuurHavenVeghel

Bezoek op het terrein zeker Museum SIEMei. Kom komt hier alles te weten over de industrie & ambacht van de Meierij en je treft er uitgebreide collecties aan van het Brabants erfgoed.

Wandelen en fietsen in de regio

Natuurliefhebbers kunnen in en rondom Meierijstad genieten van kilometers aan wandel en fiets routes. Wandel door de prachtige natuurgebieden, wandel langs rivier de Aa of dwars door de kerkdorpen.

Op de markt in Veghel kun je bij UITpunt Veghel diverse wandel en fietsroutes kopen. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit gaan en je eigen routes uitstippelen.

De omgeving van Meierstad is prachtig!

Je kunt uiteraard ook gezellig winkelen in Veghel. In de vele leuke en gezellige winkelstraatjes tref je de leukste boetiekjes en op de markt kun je op een zonnige dag wat drinken op het terras of gezellig borrelen met je geliefde of gezin.

Wil je een hapje eten? Veghel is van alle markten thuis! Hou je van een uitgebreid diner of wil je culinair genieten van het bourgondische Veghel? In Veghel zijn tal van eetgelegenheden waar je lekker kunt eten.

Blijf je langer in Veghel? Wat een goed idee! Je kunt overnachten in een hotel of heel basic op de camping. en ga dan zeker in de avond een gezellig café voor een borrel en wellicht waag je een dansje!

Visit Veghel

Wil je alles weten wat er zoal te doen is in Veghel en omgeving? Bekijk dan zeker ook even deze websites!

Bezoek het veelzijdige Veghel! Geniet in Noord-Brabant!