Wat te doen in Valkenswaard

Breng een bezoek Valkenswaard!

Valkenswaard is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De Kempense gemeente is een toeristische plaats met veel bezienswaardigheden en waar jaarlijks veel evenementen zijn. De kernen Dommelen en Borkel en Schaft behoren ook tot de gemeente Valkenswaard.

Wat te doen in Valkenswaard

Er valt veel te zien en te beleven in Valkenswaard. Het gezellige centrum met de horeca en winkels is een aanrader. De prachtige gebouwen in en om het centrum vertellen alles over de geschiedenis van Valkenswaard.

Bezoek de diverse musea in Valkenswaard om meer te weten te komen over de geschiedenis van Valkenswaard.

Valkenswaard is de plek voor natuurliefhebbers, cultuur en culinaire fijnproevers!

Maak een Cultuurhistorische wandeling door Valkenswaard!

Uitgaan in Valkenswaard

Valkenswaard staat bekend om het gezellige uitgaansleven. Op de markt vindt je tal van uitgaansgelegenheden waar je tot in de laate uurtjes gezellig kunt borrelen en dansen. Het is gezellig in de vele restaurants en cafés.

Grootste evenement waar maanden lang door de inwoners van Valkenswaard aan wordt gewerkt is de Bloemencorso Valkenswaard. Duizenden bezoekers uit heel Nederland komen iedere tweede zondag van september naar Valkenswaard voor de bijzondere wagens die door de straten rijden. Ook is de jaarlijkse kermis en het eens in de twee jaar Vogelverschikkersfestival publiekstrekkers.

Bourgondisch Valkenswaard

Valkenswaard is echt een bourgondische gemeente. In de vele cafés, restaurants, brasserie en en eetgelegenheden kun je genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Variërend van een grote diversiteit aan gerechten tot streekproducten die op culinaire hoogstandjes worden klaar gemaakt uiteraard met de nodige alcoholische versnaperingen.

Hou je van een uitgebreid diner of wil je gezellig borrelen? Het kan allemaal in Valkenswaard!

Visit Valkenswaard

Bezoek de website Visit Valkenswaard om alles te weten te komen over Valkenswaard en de regio. Bekijk alle hotspots vooraf je bezoek aan Valkenswaard op Visit Valkenswaard.

Natuurgebieden rondom Valkenswaard

Valkenswaard wordt omringd natuurgebieden:

  • De Groote Heide
  • Het Leenderbos
  • Natuurpoort De Malpie
  • De beekdalen van de Tongelreep en de Dommel
  • HagevenPlateaux
  • De Drie Bruggen

Vanuit Valkenswaard fiets of wandel je zo de prachtige natuur in. Ontdek het Brabants landschap, de bossen en heidevelden. De natuurgebieden zijn goed toegankelijk voor wandelaars en fietsers maar ook voor ruiters zijn er een uitgebreid routes Hoeveel kilometers wilt u afleggen?

Ga een dag het water op! Op de Dommel kun kun je kanoën met z’n tweeën of met het hele gezin.

Valkenswaard is voor levensgenieters!