Wat te doen in vakanties

Wat te doen in vakanties. Vakanties, daarvan zijn er in Nederland vele. De langste vakantie is natuurlijk de zomervakantie. Deze vakantie vindt elk jaar plaats in juli en augustus, basisscholen en het voortgezet onderwijs geven vaak zes weken vrij.

Wat wil je doen in de vakanties?

[column size=1/4]alle uitjes

Bekijk alle uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]top 10 uitjes

Top 10 uitjes van Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes in nederland

Bekijk alle uitjes per provincie[/column]

[column size=1/4]alle evenementen

Alle evenementen in Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle kinderuitjes

Alle uitjes voor de kinderen

[/column]

[column size=1/4]alle actieve uitjes

Alle actieve uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitgaan en culinaire uitjes

Alle uitgaan en culinaire uitjes

[/column]
[column size=1/4]alle bezienswaardigheden nederland

Bezienswaardigheden in Nederland

[/column]
 

Daarnaast zijn er nog veel meer vakanties, waaronder de voorjaarsvakantie, herfstvakantie en natuurlijk de kerstvakantie.

Wat is er te doen in vakanties

Vrijwel alle schoolgaande kinderen en studenten zijn dan vrij. Een ideaal moment dus om eens een dagje uit te gaan, of misschien zelfs een heel weekendje weg te organiseren. In elke vakantie zijn allerlei leuke uitjes te vinden, bekijk hieronder enkele voorbeelden van wat er mogelijk is.

De leukste uitjes tijdens de zomervakantie

vakanties zomervakantieDe zomervakantie is natuurlijk de langste vakantie en dus is er de meeste tijd voor een dagje uit of misschien een lange vakantie. Veel mensen reizen in deze vakantie af naar verre oorden zoals Spanje en Zweden, maar ook in Nederland is genoeg te doen! Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagje naar een attractiepark met de kids? Walibi Holland is de droom van ieder kind, met vele spectaculaire attracties.

Jong en oud beleven hier de dag van hun leven met de verschillende achtbanen, de grote zweefmolen en bijvoorbeeld de Space Shot. Voor de kleintjes zijn de theekopjes en de rondrit met oldtimerautootjes altijd een groot succes. Een ander leuk uitje voor de zomervakantie is een bezoekje aan een dierentuin.

Vrijwel elke grote stad heeft wel een dierentuin met allerhande exotische en minder exotische diersoorten. In het noorden van het land bent u bijvoorbeeld bij Dierenpark Emmen aan het juiste adres. U vindt er dieren zoals giraffes, apen, emoes en olifanten. Dit dierenpark wordt weleens de mooiste van Nederland genoemd, uw bezoekje dus zeker waard!

Dagje weg in de kerstvakantie

vakanties kerstvakantieDe kerstvakantie is ook altijd een populaire vakantie, ook omdat veel bedrijven dan hun deuren sluiten en daarom veel mensen een weekje vrij hebben. Naast de standaard familiebezoekjes tijdens kerst zijn er nog genoeg mogelijkheden om lekker een dagje uit te gaan. Waar heeft u zin in? Romantisch met z’n tweetjes weg? Of juist met het hele gezin een dag op pad?

Tijdens de kerstvakantie wordt er altijd van alles georganiseerd in vrijwel elke provincie, van Drenthe tot Noord-Brabant. Boek bijvoorbeeld een hotel in een mooie stad als Maastricht. Maastricht wordt tijdens de kerstperiode namelijk omgetoverd tot ‘Magisch Maastricht’. Een maand lang vindt u dan op het Vrijthof een reuzenrad, een leuke kerstmarkt en zelfs een ijsbaan.

Daarnaast worden er talloze gezellige en winterse activiteiten georganiseerd. Een echte aanrader voor de kerstvakantie!

Andere activiteiten in de vakanties

Natuurlijk zijn in alle vakanties leuke uitjes mogelijk. Kies hieronder in het menu uw regio en kijk direct wat er te doen valt!

Wat te doen in de provincies

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland , Drenthe en Limburg.

Wat te doen op de eilanden

Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Wat te doen in de steden

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Middelburg, Valkenburg, Twente en Volendam.