Wat te doen in Twente

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes maar ook de leukste evenementen!

In de provincie Overijssel ligt de natuurrijke landstreek Twente. Twente staat bekend om haar prachtige boerderijen, met houtwallen omzoomde akkers en uitgestrekte bossen.

Wat te doen in Twente

Ook zijn er schitterende landgoederen te vinden, zoals Twickel en Weldam. Voor de natuurliefhebbers is Twente een geweldig gebied om te voet én per fiets te verkennen. Hier kunt u prachtige fietsroutes en wandelroutes vinden. De Holterberg is met haar uitgestrekt bos- en heidelandschappen een van de mooiste natuurgebieden van ons land.

Ten zuiden van dit gebied bevindt zich Natuurdiorama Holterberg. Via speciale kijkkasten kunt u hier een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland bewonderen!

Bezienswaardigheden in Twente

Vlakbij het beroemde stadje Ootmarsum ligt de Cosmos Sterrenwacht. Deze sterrenwacht beschikt over de grootste telescoop van Nederland en is zelfs één van de grootste sterrenwachten van ons land. Een bezoek aan deze sterrenwacht is dan ook een echte aanrader voor zowel jong als oud.

Bekijk nog veel meer leuke tips Wat te doen in Twente

Sportief erop uit

Twente is bij uitstek geschikt om lekker actief bezig te zijn. Bekijk hier allerlei actieve uitjes. Wat dacht u van een middagje golfen op een van de golfbanen? En verken de streek eens vanaf het water en huur een kano of ga spectaculair waterskiën. Ook kunt u in Twente gezellig midgetgolf en boerengolf spelen.

Uitje Military Boekelo

Paardenliefhebbers kijken hun ogen uit bij De Military in Boekelo. Tijdens deze jaarlijkse traditionele wedstrijd in oktober proberen ruiter en paard over een open stuk veld via natuurlijke hindernissen de finish te bereiken. Bezoekers kunnen de wedstrijd van heel dichtbij aanschouwen.

Kunstmanifestatie

Ieder jaar vindt er in juni een grote kunstmanifestatie plaats in het Volkspark van Enschede. Zo’n 140 Nederlandse en Duitse kunstenaars exposeren hun werken in het park. Voor iedereen die van kunst houdt in combinatie met gezelligheid is een bezoek aan deze manifestatie een echte aanrader.

Het mag duidelijk zijn; voor fietsen, wandelen, paardensport en gezelligheid in een prachtig natuurgebied moet u naar Twente!