Wat te doen in Terneuzen

Bezoek Zeeland!

Terneuzen is een gemeente in de provincie Zeeland. Terneuzen is tevens de grootste gemeente in Zeeland. De Haven van Zeeland is de derde haven van Nederland na Rotterdam en Amsterdam. Terneuzen is onder andere bekend als de stad van De Vliegende Hollander. Een bezoek aan Zeeland is compleet als je ook naar Heikenszand, Yerseke, Krabbendijke of Zierikzee gaat!

Wat te doen in Terneuzen

Terneuzen stamt uit 1325. Vanaf Terneuzen liep de zogenaamde Gentse Vaart via Axel richting Gent. Ook ‘Ter Nessen’ komt voor in geschreven bronnen uit 1350. Het woord nesse (nisse) betekent landtong. Vermoedelijk is de naam Terneuzen zo ontstaan omdat deze landtong de vorm van een neus had.

Terneuzen is een stoere havenstad waar iedereen hartelijk ontvangen wordt. De rijke geschiedenis zie terug in de hele stad! In de stad kun je shoppen, lekker eten en drinken en tot de late uurtjes uit kunt gaan.

Scheldeboulevard

Terneuzen ligt pal aan de Westerschelde waar je tijdens een wandeling je ogen uit kijkt! De prachtige schepen die over de Westerschelde varen tot het prachtige beeld van Thom Puckey en het Vesaliusbeeld. Je ziet het allemaal op de boulevard. Het Vesaliubeeld kun je niet om heen! Het is één van de grootste bronzen standbeelden in Nederland.

Ontdek Terneuzen

Wandel door de kleine straatjes en steegjes en ontdek Terneuzen. Gezellige winkeltjes en horeca gelegenheden nodigen je uit om langer in de stad te blijven! Terneuzen is omgeven door water! Je kunt er heerlijk vertoeven aan de Otheensche Kreek, de Westerschelde of aan de Braakman. Ook zijn er mooie wandel en fietsroutes voor de actievelingen!

Een bezoek aan Museum Het Warenhuis moet je zeker niet overslaan als je in Terneuzen bent! Je krijgt er alles mee over de geschiedenis van de streek. Het museum is een belevenis voor jong en oud! Kinderen kunnen aan de hand van Wannes en Wantje een speurtocht doen of met het iPad-spel het museum ontdekken. Daarnaast is een bezoek aan de watertoren van Axel en de oude molen die nog in werking is ook een aanrader!

Portaal van Vlaanderen is een bezoekerscentrum en ligt bij de sluizen van Terneuzen, een van de drukste scheepvaartroutes van Nederland. Je kunt hier alles leren over de scheepvaart, de werking van de sluizen en de bouw van de Nieuwe Sluis, die een van de grootste ter wereld zal zijn.

Evenementen in Terneuzen

In de stad kun je terecht voor de nodige vertier! Jaarlijks zijn er meerdere evenementen in Terneuzen. De Havendagen in juni, muziek evenementen zoals Schelde Jazz en het Jazzfestival. Ook worden er leuke en gezellige markten georganiseerd en in Het Scheldetheater zijn er jaarlijks leuke voorstellingen en concerten. Voor de inwoners is er in september nog een kermis wat vele bezoekers naar Terneuzen trekt.

Bekijk de evenementen kalender van Terneuzen

Bezoek de stranden rond de stad, zoals het strand van Terneuzen of de nabijgelegen Perkpolder, waar je kunt genieten van een dag aan het water. De omgeving van Terneuzen is ideaal voor fiets- en wandeltochten. Er zijn vele routes die je langs de prachtige Zeeuwse landschappen, polders en waterwegen leiden.

Overnachten in Terneuzen

Eenmaal in Zeeland dan heb je letterlijk zeeën van tijd. Ga je er naar toe voor het weekend of vakantie, adem de Zeeuwse natuur en gegarandeerd heb je heerlijke nachten! Hoor het zachte geruis van de golven op de achtergrond voel de zeewind en luister naar de misthoorns van de schepen op zee. In Terneuzen zijn tal van overnachtingsmogelijkheden. Vindt ze hier.

Havenstad Terneuzen is de stad van de Vliegende Hollander, mosselen en zeeschepen op de Westerschelde.