Wat te doen in Sittard

Bezoek één van de oudste steden in Nederland. Bezoek Sittard!

Sittard is een plaats in de provincie Limburg. Sittard is een oude stad met veel geschiedenis. Sittard is in het midden van Limburg gelegen op het smalste stukje van de provincie. Sittard ligt vlak naast Geleen en Brunsum en Duitsland.

Wat te doen in Sittard

Sittard is een echte bourgondische stad en het hele jaar zijn hier tal van evenementen. Cultuurliefhebbers kunnen volop genieten van het historische erfgoed en de vele culturele activiteiten.

Sittard kent heel veel terrassen en horeca gelegenheden waar je gezellig kunt een wijntje of bier kunt drinken met een groep of je geliefde. Geniet op het sfeervolle marktplein van de zon en gezelligheid!

Sittard ontvangt je hartelijk!

De Historische binnenstad Sittard

Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland. in 1243 kreeg de stad al stadsrechten! In de binnenstad van Sittard tref je veel markante monumentale bouwwerken. De vele slingerende straatjes met de leukste winkeltjes daar kunn je uren lang je ogen uit kijken.

Bezoek in Sittard zeker de Basiliek. Het is de eerste kerk in Nederland! De kerk is gebouwd in Neogotische stijl wat een prachtige foto op zal leveren! De kerk is gebouwd als bedevaartkerk en is dagelijks te bezichtigen van 09:00-12:00 uur en van 14:00-16:00 uur. Op maandag is de Basiliek gesloten.

Tegenover de basiliek staat het Mariapark. Het Mariapark heeft de vorm van een kloostergang en werd in 1891 tegenover de Basiliek gebouwd met een altaar en de 14 kruiswegstaties. Mariapark is in gebruik genomen als ontmoetings- en vergaderruimte.

  • De Grote Kerk
  • Het Kloosterkwartier
  • De Stadswal
  • Schootvelden
  • Geheime tuinen
  • Michiels- of Paterkerk
  • Gruizenkerkje
  • Fort Sanderbout

zijn ook zeer zeker een bezoek waard!

Wandelen en fietsen door Sittard

Sitard heeft veel bos en natuurgebieden. Je kunt in Sittard de omgeving goed leren kennen op de fiets of wandelend. De vele wandel- en fietsroutes neemt je mee door de hele omgeving!

Stap op de voet-en fietsveer ’t Veerke de Maas over!

Bekijk alle routes

Doen in Sittard

In Sittard houden ze wel vaneen feestje! Carnaval wordt in Sittard groots gevierd!

Ga er gezellig op uit in Sittard. Overdag cultuur snuiven in één van de musea in Sittard of winkelen in de stad. Geniet daarna in een restaurant van de Limburgse gerechten en ga er vervolgens op uit! in Schouwburg – Filmhuis de Domijnen of Poppodium Volt, waag een gokje in het casino of stap een café in en dans en zing mee met de Limburgers. Limburgers houden wel van een pintje, jij ook?

Geniet in Sittard van het Bourgondische Limburgse leven.