Hallo september

Het derde kwartaal is bijna voorbij, maar het is eerst nog september!

Ontdek Nederland! Wat te doen in september? Lees het hier.

​Is het september, dan is het gedaan met de zomer. Na augustus beginnen in september de herfstmaanden, de bomen krijgen mooie kleuren, we maken het in huis weer sfeervol met kaarsjes en de kachels en de open haard gaat weer aan.

Wattedoen in september

Ook al wordt het weer vroeger donker buiten, en is het gedaan met de zomer, kunnen we in september nog volop genieten van veel evenementen die zowel binnen als buiten worden georganiseerd. Er is van alles te doen in september. Maak een lekkere wandeling of pak de fiets en ga op één van de vele fietsroutes in Nederland genieten van de natuur.

Er zijn in heel Nederland diverse Najaar markten of Festivals. Zit er bij onze tips op deze pagina niet een leuk uitje voor u tussen? Kijk dan snel bij alle uitjes in Nederland.

Paardenmarkt Elst

De Paardenmarkt in Elst komen jaarlijks in september meer dan 40.000 bezoekers. Behalve Nederlandse warmbloedpaarden en Friezen worden er ook veel buitenlandse paarden en ponyrassen aangeboden. Naast de Paardenmarkt is er ook een warenmarkt waar meer dan 200 kramen in het centrum van Elst uitgestald staan. Daarnaast is er ook een kermis met veel leuke attracties.

Paardenmarkt Elst is een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Lees alles over de Paardenmarkt Elst

Activiteitenmarkt Houten

Op de eerste zaterdag in september vindt in het centrum van Houten tussen 10:00 en 16:00 uur de Activiteitenmarkt plaats. In opdracht van de gemeente Houten ligt de organisatie ieder jaar in handen van het Houtense evenementenbureau Events2movE. Ieder jaar doen er meer dan 200 deelnemers mee aan de activiteitenmarkt! Jaarlijks kijkt de organisatie terug op een geslaagde, drukke en gezellige editie!

Lees alles over de activiteitenmarkt in Houten

De Fjoertoer Renesse

De Fjoertoer Renesse is een sfeervolle avondwandeling over het strand en door bossen en duinen langs vuur- en lichtobjecten in diverse vormen. Onderweg is er van alles te zien en te beleven op de drie nieuwe routes (lengtes nog onder voorbehoud). De kortste afstand is prima geschikt voor het hele gezin.

Lees alles over de Fjoertoer in Renesse

Open Monumentendag

Jaarlijks het tweede weekend van september is het Open Monumentendag.

Duizenden prachtige monumenten in heel Nederland zijn deze dag gratis toegankelijk voor iedereen. Jaarlijks is er een ander thema en zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven. Open Monumenten dag wordt ook ondersteund door de Vriendenloterij.

Bezoek gratis een monument tijdens de Open Monumentendag!

Lees alles over de Open Monumentendag

Rodermarkt Roden

Iedere vierde dinsdag in september wordt in het Drentse Roden de Rodermarkt georganiseerd. Heel Roden staat een week lang in het teken van feesten en is er de jaarlijkse jaarmarkt. De Zaterdag voor de Rodermarkt is er traditiegetrouw een Rodermarkt Parade door het centrum van Roden. Aan deze parade doen scholen en verenigingen mee met een versierde wagen. Meer dan 40.000 bezoekers komen deze zaterdag in de middag of avond de parade bewonderen. De Rodermarkt wordt afgesloten op de woensdag met een kortebaandraverij.

Lees alles over de Rodermarkt in Roden

Eropuit in september

Er zijn tal van evenementen in september. In september is er van alles te doen! Ga je naar een jaarmarkt of lekker de natuur in of pak je een festivalletje? September biedt vele mogelijkheden voor als je even niet weet wat te doen.

Gaat een evenement niet door of mag je er door omstandigheden niet op uit met een groep? Kijk dan naar de vele mogelijkheden die je wel kunt doen. Boek je uitje vooraf. Koop je ticket voor een museum of park voordat je er naar toe gaat.

Huur een boot en verken Nederland vanaf het water bijvoorbeeld in Friesland of Limburg.