Wat te doen in Schagen

Bezoek in Noord-Holland Schagen!

Schagen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Schagen ligt vlak naast kleinere dorpen zoals Sint Maarten, Callantsoog en Anna Paulowna. Schagen ligt centraal in de kop van Noord-Holland met Den Helder, Middenmeer en Heerhugowaard vlak bij.

Wat te doen in Schagen

Schagen is een toeristische gemeente. In de omgeving staat Schagen bekent om de bollenvelden waar in het voorjaar duizenden toeristen graag naar toe gaan. Elke donderdag in juli en augustus wordt in het historische centrum de Westfriese Markt gehouden. Deze markt is een levendige mix van traditionele ambachten, klederdracht, muziek en entertainment. Geniet van de sfeer terwijl je langs de kraampjes slentert en lokale producten, handwerk en lekkernijen ontdekt.

De kustplaatsen Callantsoog, Petten en Sint Maartenszee liggen om de hoek. Een dagje strand combineer je makkelijk als je in Schagen verblijft. Door de vele fiets en wandelroutes is er aan iedereen gedacht.

Geschiedenis Schagen

Ontdek de culturele scene van Schagen in het Cultuurhuis, een centrum voor kunst, cultuur en educatie. Bezoek tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen in het theater en geniet van workshops, lezingen en activiteiten voor jong en oud.

Bezoek het imposante Kasteel Schagen, een replica van een middeleeuws kasteel dat centraal staat in het centrum van de stad. Verken de torens, grachten en binnenplaatsen terwijl je meer leert over de rijke geschiedenis van het kasteel en de regio in het bijbehorende museum.

Ook in de omgeving kun je bij de vele musea alles te weten komen over de regio. Bezoek bijvoorbeeld ook

Evenementen in Schagen

Schagen kent een aantal leuke evenementen die jaarlijks veel toeristen trekt. Zo is er een Popweekend. Paasvee tentoonstelling in april in het centrum van Schagen. Maar vergeet ook de wekelijkse Westfriese Folkore optocht tijdens de zomermaanden niet!  De Westfriese Folklore optocht is wekelijks rond 10.45 uur. Vele Schagenezen trekken in hun Westfriese klederdracht door Schagen richting de markt. Schagen is een gezellige stad met een dorps karakter. Je kunt in het centrum gezellig winkelen en op de vele terrasjes zitten en genieten van een lekker hapje en drankje.

Erop uit in Schagen

Maak een ontspannen wandeling door het charmante centrum en bewonder de historische gebouwen, gezellige pleinen en levendige winkelstraten. Stop bij een van de vele cafés, restaurants of terrassen voor een hapje en drankje en geniet van de gezellige sfeer.

Verken de prachtige omgeving van Schagen per fiets en ontdek pittoreske dorpjes, uitgestrekte polders en mooie natuurgebieden. Volg een van de vele fietsroutes die door de regio lopen en geniet van het landschap en de frisse lucht.

Op korte afstand van Schagen vind je de Noordzeekust met prachtige stranden zoals Callantsoog en Sint Maartenszee. Geniet van een dagje zon, zee en strand, neem een verfrissende duik in de Noordzee en ontspan op het zand. Strandpaviljoenen bieden de mogelijkheid om iets te eten en te drinken met uitzicht op zee.

Ontdek de leuke stad Schagen!