Wat te doen in Schagen

Bezoek in Noord-Holland Schagen!

Schagen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Schagen ligt vlak naast kleinere dorpen zoals Sint Maarten, Callantsoog en Anna Paulowna. Schagen ligt centraal in de kop van Noord-Holland met Den Helder, Middenmeer en Heerhugowaard vlak bij.

Wat te doen in Schagen

Schagen is een toeristische gemeente. In de omgeving staat Schagen bekent om de bollenvelden waar in het voorjaar duizenden toeristen graag naar toe gaan. Het is altijd gezellig in Schagen! De kustplaatsen Callantsoog, Petten en Sint Maartenszee liggen om de hoek en daarbij is Schagen een plaats waar je goed kunt vertoeven!

Een dagje strand combineer je makkelijk als je in Schagen verblijft. Door de vele fiets en wandelroutes is er aan iedereen gedacht. je kunt er vanuit Schagen er makkelijk op uit!

Geschiedenis Schagen

Schagen kent een rijke geschiedenis. In het centrum tref je bijzondere gebouwen en museum Vreeburg waar je alles over Schagen te weten kunt komen.

Ook in de omgeving kun je bij de vele musea alles te weten komen over Schagen en de regio. Bezoek bijvoorbeeld ook

Evenementen in Schagen

Schagen kent een aantal leuke evenementen die jaarlijks veel toeristen trekt. Zo is er een Popweekend. Paasvee tentoonstelling in april in het centrum van Schagen. Maar vergeet ook de wekelijkse Westfriese Folkore optocht tijdens de zomermaanden niet!

De Westfriese Folklore optocht is wekelijks rond 10.45 uur. Vele Schagenezen trekken in hun Westfriese klederdracht door Schagen richting de markt.

Westfriese Folklore optocht

Schagen is een gezellige stad met een dorps karakter. Je kunt in het centrum gezellig winkelen en op de vele terrasjes zitten en genieten van een lekker hapje en drankje.

Er op uit in Schagen

Ga Schagen ontdekken op de fiets en wandel door de duinen. Langs je route kom je veel restaurants tegen die je een heerlijke lunch of diner kunnen serveren.

Ook voor kinderen is er veel te doen in Schagen. Bezoek Automuseum Schagen, of ga naar Skagaventure voor een actief uitje. Je kunt er karten, trampolinespringen of naar de indoor speeltuin. In de omgeving kun je naar Attractiepark de Goudvis of naar Zwemparadijs Holle Bolle Boom.

Ga je richting Waarland dan moet je Vlindorado zeker niet overslaan. In Vlindorado
kom je vele exotische vlinders en vogels in de grootste vlindertuin van Europa tegen. Laat je verrassen door de bijzondere kleurenpracht in het tropische paradijs Vlindorado.

Lees meer over Vlindorado

Overnachten in Schagen

In Schagen kun je overnachten op een campings of je gaat voor comfort naar een Bed and Breakfast, hotel of vakantiewoning. Wil je aan het water of bij de dijk overnachten? Dat kan!

Verblijf je langer in de regio? Trek de natuur in, ga een dag naar het strand.

Ontdek de leuke stad Schagen!