Wat te doen in Rhenen

Bezoek in de provincie Utrecht, Rhenen

Rhenen is een stad in de provincie Utrecht, gelegen aan de Rijn ten zuidoosten van de Utrechtse Heuvelrug. Een stad met vele bezienswaardigheden en een groots dierenpark.

Wat te doen in Rhenen

In Rhenen zijn tal van leuke dingen te doen. Je kunt een wandeling maken door het agrarisch gebied of een échte bergwandeling maken over de Grebbeberg. Het is ook een leuke stad om te shoppen of heerlijk te dineren met vrienden of familie.

Rhenen kent een militaire geschiedenis, dankzij de Slag om de Grebbeberg in 1940. Nu is het een ereveld, een begraafplaats voor 800 militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezienswaardigheden in Rhenen

Rhenen staat natuurlijk bekend om het Ouwehands Dierenpark. Een dierenpark met gorilla’s op tien meter hoogte, een observatiepost in Het Berenbos, de beroemde reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en nog veel meer. Hét perfecte dagje uit voor de hele familie!

Wat te doen in Rhenen

Ontdek de schatten van Rhenen in het Stadsmuseum Rhenen in het Oude Raadhuis, het mooiste monument van de stad. Laat je verwonderen door de verhalen van neanderthalers, Frankische vorsten, de heilige Cunera en soldaten uit Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Een leuk en boeiend museum met een rijke schoonheid. Er worden ook diverse tentoonstellingen en activiteiten gehouden.

Op Familielandgoed Prattenburg kun je heerlijk komen wandelen en recreëren van zonsopgang tot zonsondergang. Het is een particulier landgoed dat is opgesteld voor publiek. Er leven wilde dieren, zoals reeën op het erfgoed, waardoor honden aan de lijn moeten worden gehouden. Jaarlijks wordt door de inwoners van het landgoed bepaalt of er voldoende bosbessen en paddenstoelen zijn om te plukken. Dit wordt via de lokale kranten en de website bekend gemaakt.

Lees meer over Landgoed Prattenburg.

In Rhenen staan een aantal noemenswaardige kerken, waaronder de Cunerakerk, een laat-gotische hallenkerk gebouwd tussen 1492 en 1531 met een 82 meter hoge kerktoren. En de Gedachteniskerk, een rooms-katholieke parochiekerk.

Activiteiten en evenementen in Rhenen

In de zomer wordt in Rhenen de Rijkweek Rhenen georganiseerd. Het grootste gratis festival van Midden Nederland met optredens van bekende en lokale artiesten, het RijnKidz festival voor de kinderen, een kermis, een ouderenmiddag en het Rijnweek Slotfestival met live-muziek en ieder jaar weer grote namen op de Veerwei.

In het Ouwehands Dierenpark worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd, zoals het Park van Sint met de gezellige nieuwe Sinterklaasshow en het China Light Festival met lichtobjecten van verschillende Chinese kunstenaars.

Je beleeft het in Rhenen!

Vanaf Rhenen kun je makkelijk Veenendaal bereiken, per trein of per NS-wandeling.