Wat te doen in Raalte

Raalte, in het kloppende hart van Salland.

Raalte is een plaats in het kloppende hart van Salland, de plek waar men elkaar ontmoet, in de provincie Overijssel.

Wat te doen in Raalte

Raalte, in de gelijknamige gemeente, ligt op korte afstand van de Sallandse Heuvelrug. Bij mooi weer kun je gezellig winkelen in het gastvrije en vriendelijke centrum van Raalte.

Raalte is een uitstekend vertrekpunt om het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te verkennen. Een uniek natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, groene bossen en in augustus de paars loper als de heide paars kleurt.
In het najaar wordt de Sallandse Wandelvierdaagse georganiseerd. Een vierdaags evenement door het prachtige coulisselandschap van de Sallandse Heuvelrug.

Toptip: In De Knapenvelder van de familie Tuten staat het welzijn van de koeien voorop. De zorg die aan de dieren besteed wordt, proef je in de zuivel. Maak kennis met de heerlijke zuivelproducten van De Knapenvelder.

Bij Hoge Broek in Raalte kun je ook genieten van oude houtwallen, bermen en sloten. Hier wordt de cultuurhistorie in stand gehouden en is er alle ruimte voor de natuur en de wilde dieren die er leven.

Winkelen

Het bruisende centrum van Raalte biedt voor ieder wat wils. Van heerlijk struinen langs lokale ondernemers tot je dagelijkse boodschappen doen en levensbehoeften aanschaffen bij de grote bekende ketens. Er hangt een hartelijke sfeer in Raalte en alle branches zijn ruim vertegenwoordigd.

Cultuur

Ben je een liefhebber van motorfietsen? Dan mag een bezoekje aan het American Motorcycle Museum niet ontbreken. Het museum dat in 2004 zijn deuren opende biedt een uitgebreide tentoonstelling Amerikaanse motorfietsen.

Omgeven door bossen en heide ligt in het plaatsje Mariënheem een prachtige beeldentuin met tentoongestelde beelden van vele kunstenaars. Daarnaast hangen er ook schilderijen uit de 19e en 20e eeuw van hedendaagse kunstenaars.

Activiteiten en evenementen

In Raalte worden jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd, zoals Stöppelhaene, het unieke oogstfeest met een gezellige braderie, een boerendag, livemuziek tijdens het Bloazersfestival en een geweldige sfeer.

In het begin van de zomer wordt Ribs & Blues georganiseerd, een driedaags festival met heerlijke bluesmuziek, de lekkerste spareribs en een uitgebreid entertainmentprogramma.

In de winter kun je rekenen op een echte ijsbaan tijdens Raalte On Ice met onder andere een ijsdisco, curling en volop schaatsplezier.

Familie

Wil je met je familie een speels en ontspannen dagje weg? Ga dan naar Binnenspeeltuin De Flierefluiter in Raalte. De grootste binnenspeeltuin van Overijssel. Een unieke speeltuin met Augmented Reality trampolines, luchtkussens en ultralange glijbanen. Er is tevens een binnen- én buiten kinderboerderij met geiten, schapen en knaagdieren. Ook is er een zwembad aanwezig. In 2020 won De Flierefluiter de Gouden Award van de ANWB voor het Leukste uitje van Overijssel.

Wil je een paar dagen in Raalte verblijven met je familie? Kijk dan naar de overnachtingsmogelijkheden van Familievakantiepark Krieghuusbelten, een 5-sterren familiecamping in het hart van Overijssel.

Volop evenementen, een hartelijke sfeer en gelegen nabij een prachtig natuurgebied: Je vindt het allemaal in Raalte.