Wat te doen in Panningen

Ontdek Panningen in Noord-Limburg! Het is er prachtig!

Het dorp Panningen welke ook wel Kepèl genoemd door de plaatselijke bevolking is het grootste dorp in de gemeente Peel en Maas. Panningen ligt in de provincie Limburg en ligt centraal tussen de steden Roermond, Weert en Venlo.

Wat te doen in Panningen? Panningen is een prachtig dorp en van alles te doen!

Wat te doen in Panningen

Wil je alles weten over Panningen? Ga dan naar het Streekmuseum Peel & Maas Helden. Het museum is gevestigd in het voormalig Mariaklooster daar kom je alles te te weten over Panningen en de omliggende dorpen.

Een bezoek aan Panningen mag je deze bezienswaardigheden zeker niet overslaan!

  • Onze-Lieve-Vrouw-van-Zeven-Smartenkerk
  • Het Missiehuis
  • Het Grafmonument Guillon-Engels
  • De Sint-Odiliakapel

Voor een gezellige avondje uit moet je zeker naar DOK6 gaan. DOK6 is voor velen de thuishaven voor een avondje amusement! DOK6 is een theater-film-bioscoop gelegenheid daarnaast kun je in DOK6 ook lekker eten om jet café en zijn er tal van binnenactiviteiten voor jong en oud!

Wil je daarna nog een gokje wagen kun je naar Holland Casino gaan in Venlo, of de gezelligheid in Panningen zoeken want in het café kun je tot in de late uurtjes borrelen!

Ook carnaval wordt uitbundig gevierd in Panningen!

Winkelen in Panningen

In Panningen kun je heel gezellig winkelen. Meer dan 100 winkels in en rond het centrum zijn er gevestigd in Panningen. Naast het winkelen zijn er ook gezellige terrassen en eetgelegenheden. Rust tussendoor uit in een brasserie of lunchroom. Pak een terras in het centrum met een wijntje en borrelplankje. Het is erg gezellig in het centrum van Panningen.

Bekijk alles wat er te doen is in Panningen op Thuis in Panningen

IHF Festival

In de zomermaanden zijn er regelmatig evenementen in Panningen. Jaarlijks op het het laatste weekend van juli staat Panningen in het teken van het Internationaal Historisch Festival. Ruim 2500 tractoren en ruim 500 stationaire motoren zijn er dat weekend te bezichtigen. De bezoekers, ruim 25.000 mensen over de hele wereld bezoeken jaarlijks het festival.

Tijdens het festival zijn er ook vele (landbouw)machines, stoommachines, woonwagens, oude ambachten, trekkertrekwedstijden, demonstraties en een gezellige nostalgische kermis.

Lees meer over het IHF Festival

Omgeving Peel en Maas

Stap op de fiets, trek je wandelschoenen aan want de omgeving, de natuur en bezienswaardigheden in de hele omgeving Peel en Maas moet je hebben gezien!

Bij de plaatselijke VVV koop je een wandel of fiets kaart en trek je gemakkelijk de natuur in. Uiteraard kun je ook zonder kaart rond trekken in de omgeving. Je kunt in heel Noord-Limburg door de verschillende landschappen wandelen en fietsen. routes door de bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, Peellandschappen en eeuwenoude dorpjes.

Bekijk de mooiste wandelroutes door Noord-Limburg

Hou je van fietsen? Ontdek de omgeving! Landschappen wisselen elkaar snel af, al fietsend zie je veel van het rijke landschap in heel Noord-Limburg. Fiets langs de oevers van de Maas, steek met het fietspontje naar Well, Steyl of Arcen. Ook sportief gezien kun je crossen door de bossen met je mountainbiken, of een wielertocht maken door de Groote Peel.

Bekijk de mooiste fietsroutes door Noord-Limburg

Ontdek heel Noord-Limburg! Het is er prachtig!