Wat te doen in Oss

Breng een bezoek Oss!

Oss is een stad in de provincie Noord-Brabant. Oss ligt tussen Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch. Wat te doen in Oss? Oss wordt omringd door verschillende landschappen, de rivier de Maas en heeft een rijke historie.

Bezoek Oss!

Wat te doen in Oss

Trek de wandelschoenen aan en verken Oss. Wandel door het centrum zo de landschappen in van Oss. De Herpse bossen het natuurgebied Ossermeer zijn aanraders om naar toe te gaan. Ook zijn er in en om Oss diverse fietsroutes. Fiets langs de Maas, door de stad en langs de smalle straatjes langs de monumenten en om heel Oss te leren kennen!

In het stadscentrum kun je volop shoppen. Oss is een gezellige ‘shop stad’ en goed bereikbaar. Vele lokale en unieke winkels maar grote winkelketens je vind het allemaal in het stadscentrum van Oss. Bezoek je Oss op de dinsdag of zaterdag dan tref je ook de weekmarkt met allemaal kramen met lekkere streekproducten.

Uiteraard kun je ook neer ploffen op het terras of in een café voor een gezellige borrel, lunch of snack. Ben je er na een dag gezellig wandelen en winkelen door Oss er ook zo aan toe? Een heerlijk diner in een restaurant in het centrum of vlak er buiten is er volop keuze!

Bezienswaardigheden in Oss

Oss ken vele monumenten en bezienswaardigheden zoals de Watertoren en de Grote Kerk. In het Stadsarchief kun je alles te weten komen over Oss en de geschiedenis van de stad. Bezoek ook zeker de overblijfselen van het Kasteel van Oss dichtbij winkelcentrum de Gelderse Poort.

Cultuurliefhebbers kunnen in Theater de Lievekamp genieten van een grote diversiteit aan voorstellingen. Voor jong en oud zijn er jaarlijks tal van voorstellingen te zien in het theater.

Evenementen in Oss

Maar liefst 3 optochten zijn er jaarlijks in Oss tijdens carnaval. Voor de jeugd is er een aparte optocht. Dan is er  de Halvastenoptocht en een nog een grote optocht. Tijdens carnaval zijn er vele festiviteiten in heel Oss. Duizenden bezoekers komen jaarlijks naar Oss voor de verschillende optochten tijdens carnaval.

Naast het carnaval zijn er nog tal van andere evenementen in Oss zoals;

  • Koningsmarkt
  • Oss on classic Wheels
  • Kermis Oss
  • Fantasival
  • Muziekboulevard
  • Oranjefeesten

Naar deze gezellige feesten kun je in de cafés en uitgaansgelegenheden ook iedere week tot in de late uurtjes feesten.

Uit Agenda Oss

Wil je op en top genieten van alles wat Oss je te bieden heeft? Dan moet je er zeker meerdere dagen verblijven. Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten in en om Oss. Bekijk vooraf in de uit agenda van Oss wat er zoal te doen is.

Je treft het in Oss!