Wat te doen in Ommen

Omringd door bossen en aan de oever van de Vecht ligt de stad Ommen.

Ommen is een stad in de provincie Overijssel en de hoofdplaats van de gemeente Ommen.

Wat te doen in Ommen

Omringd door bossen en aan de oever van de Vecht ligt de stad Ommen.

Ommen wordt ook wel het ‘Hart van Vechtdal’ genoemd. In Ommen kun je genieten van de veelzijdige natuur, mooie bezienswaardigheden en ronddwalen in het gezellige centrum.

Winkelen in Ommen

In het centrum kun je winkelen bij zowel grote ketens als kleine boetiekjes en op het Kerkplein kun je van een gezellig hapje of drankje genieten op één van de terrassen.

Lees hier alles over de gezellige winkels in Ommen

Je kunt Ommen zowel lopend, per fiets als per boot bewonderen. Je kunt een sloep of een fluisterboot huren en de stad verkennen vanaf de Overijsselse Vecht. Of wandel langs de historische molens en de indrukwekkende landgoederen die de stad rijk is.

Ook voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte plek voor een dagje of weekendje weg is Ommen de uitgelezen plek. Naast wandelen in de prachtige bosrijke omgeving kun je heerlijk picknicken aan het water, de oude stad bezichtigen en musea bezoeken.

Bezienswaardigheden in Ommen

Ben je op zoek naar rust en natuur? Dan ben je in Ommen aan het juiste adres. Maar, de natuur is niet het enige dat Ommen zo bijzonder maakt. De Vechtdalstad kenmerkt zich nog meer door verschillende kastelen en landgoederen, zoals Kasteel Eerde met een stenen boogbrug over de slotgracht en op een prachtig landgoed ter grootte van 150 hectare.

Of bezoek het Cultuurhistorisch Centrum Ommen, het streekmuseum met een unieke verzameling streekklederdrachten, een brandspuit uit eind 1800 en een oud uurwerk uit de oudste kerk van Ommen. Ontdek de historie van de stad in het museum.

In de buurtschap Besthmen in Ommen staat de Besthmenerberg, een 34 hoge heuvel die ontstaan is in de laatste ijstijd. Op een wandelroute van 7 kilometer van Staatsbosbeheer kun je tevens de uitkijktoren beklimmen voor een adembenemend uitzicht.

Toptip – > Bekijk de wandelroute

Overnachten in Ommen

Als je zorgeloos wilt overnachten in of rondom het Vechtdal, dan kies je voor een camping of vakantiepark.

Of je gaat voor een luxe overnachting in een meersterrenhotel. Ook worden er in de omgeving diverse Bed & Breakfasts aangeboden en zijn er accommodaties voor groepen. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar de Camping De Koeksebelt, overnacht in een trekkershut bij Nieuwe Brug of ontdek het boerenleven op de Boerderijcamping Varsenerveld.

Overnachten kun je ook op Beerze Bulten vlakbij Ommen. 5 sterren camping Beerze Bulten is een hele fijne familie camping met veel animatie en vermaak tijdens alle vakanties, met als hoogte punt het jaarlijkse Wortelpop. Wortelpop is een kinderfestival met veel activiteiten en er komen die dag(en) artiesten uit binnen en buitenland langs!

Voor een luxe B&B-overnachting kun je terecht bij B&B De Rieten Deken, een luxe overnachting met een sprookjesachtig uitzicht over de uiterwaarden. Aan de Vecht staan tevens verschillende boomhutten van alle gemakken voorzien, voor een bijzonder originele overnachting.

Ga naar Ommen om tot rust te komen, te ontsnappen aan de hectische dagelijkse werkelijkheden. Geniet van het glooiende landschap en de rijke historie. Kom samen of trek er op uit in je eentje.

In Ommen kan het allemaal.

Lees meer over de Hanzesteden in Overijssel