Wat te doen in Oldenzaal

Het Twentse Oldenzaal, een eeuwenoude stad met een bourgondische sfeer

Het Twentse Oldenzaal staat voor een eeuwenoude stad met een bourgondische sfeer, gezellige terrasjes aan de Groote Markt en het Oldenzaalse zomerfeest.

Wat te doen in Oldenzaal

Oldenzaal is een energieke en bruisende stad, gelegen tussen Enschede en Hengelo. De Overijsselse stad, ook wel de Glimlach van Twente genoemd, biedt een groot aanbod voor de shopliefhebber. In de gezellige winkelstraten kun je heerlijk winkelen in twee overdekte winkelcentra en bij ruim vijftig exclusieve modewinkels, vooral bestaande uit familiebedrijven. Ben je een sportief type? Beklim dan, onder begeleiding van een gids, de St. Plechelmusbasiliek. En heb je daarna zin in wat lekkers? Geniet dan van de heerlijke delicatessen, een broodje in een lunchroom of een heerlijk diner in het Grand-Café.

Bezienswaardigheden in Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal staat de rond 1150 gebouwde St. Plechmusbasiliek. Gebouwd van Bentheimer zandsteen in de Westfaals-Romaanse stijl. Beklim de 61 meter hoge toren onder begeleiding van een Tourist Info gids, bewonder de klokkenkamer en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Lees meer over Oldenzaal

Evenementen en activiteiten in Oldenzaal

Voor de cultuurliefhebber is Het Palthe Huis een echte aanrader. Neem een kijkje in het leven van de familie Palthe. Deze familie leefde drie generaties lang in één van de oudste huizen van Oldenzaal, nu het Historisch Museum het Palthe Huis. Er worden tevens archeologische vondsten tentoongesteld in een apart museumgedeelte. Of bezoek het Stadstheater De Bond, een theater en filmhuis met een rijk aanbod en voor ieder wat wils.

Voor een onvergetelijke dag op een recreatiepark moet je bij Het Hulsbeek in Oldenzaal zijn. Een park vol spetterende waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur op een voormalig landgoed.

Hier beleef je elk uur volop avontuur!

Ben je op zoek naar een actief uitje? Ga dan karten op een prachtig aangelegd kartcircuit in de open lucht. De kartbaan biedt mogelijkheden voor geheel verzorgde groepsarrangementen tot maximaal 250 personen. Na de wedstrijd staat er een heerlijke barbecue en/of buffet klaar.

In de zomer wordt in Oldenzaal De Boeskool is Lös georganiseerd. Een vijfdaags zomerfeest met plezier voor alle leeftijden. De gemoedelijke sfeer die in de stad heerst komt ten goede van de gezelligheid tijdens het zomerfeest.

Kom naar Oldenzaal en sta versteld van wat ‘De Glimlach van Twente’ te bieden heeft.