Hallo oktober

Het laatste kwartaal van het jaar! Hallo oktober

Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel. Het is een bekende spreuk over de maand oktober.

Maar ondanks of het nou warmer of kouder is in oktober er is van alles te doen in oktober! Wat wil jij gaan doen? WattedoenVandaag heeft wel leuke tips voor jou!

Wattedoen in oktober

In oktober zijn er leuke evenementen waar je naar toe kunt gaan. Wat dacht je van de diverse Oktoberfesten. Oktoberfest is een evenement wat overgevlogen is uit Duitsland. Jaarlijks vieren meer dan 5 miljoen mensen het grootste volksfeest in München. Je kunt met diverse busreizen naar München reizen maar ook in Nederland zijn er diverse plaatsen waar je dit feest uitgebreid kunt vieren. Ook kun je in oktober naar vele beurzen en zijn er fairs en najaarsactiviteiten.

Wellicht denk je dat er minder evenementen zijn in oktober, maar niets is minder waar. Wij hebben wel wat leuke tips voor u.

Oktober = Kindermaand

Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar in Drenthe, Groningen of Friesland kunnen in oktober met hun ouders en/of grootouders activiteiten bezoeken in de vele culturele instellingen in de drie provincies. Neem de kinderen gratis mee naar het museum, het theater of de dansschool. Kinderen kunnen kennis maken met vele activiteiten en meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en rondleidingen. Ga met de kids rondkijken in een museum, volg een workshop of bezoek een kasteel.

Bekijk het programma oktober = Kindermaand van dit jaar

Alle activiteiten in de weekenden van oktober zijn speciaal gericht op kinderen. Voor ieder kind zit er wel iets leuks tussen! Ga naar leuke activiteiten in de natuur, museum, bibliotheek of naar het theater.

Halloween

Halloween staat voor de deur! Het griezelfeest dat is overgewaaid uit Amerika, waarbij kinderen langs de deuren gaan met lampions, in griezelige outfits en met de vraag “Trick or treat!?” Wil jij er op zijn aller-engst uit zien tijdens Halloween op 31 oktober? Koop een pompoen, hol deze uit en maak je eigen Halloween-pompoen. Zet er een waxinelichtje in en klaar is kees! Een leuke bezigheid voor tijdens de herfstvakantie. Ook kun je je huis helemaal versieren met webben, vleermuizen en andere Halloween-decoratie voor het ultieme horror-sfeertje. Of maak je eigen huisgemaakte pompoensoep. Dé lekkernij voor in het najaar!

Slag om Grolle

In oktober kun je in Groenlo naar het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle”. Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627 en kun je als bezoekers een boordevol programma verwachten. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier 4 eeuwen geleden plaatsvond.

Lees alles over de Slag om Grolle

4Mijl Groningen

Met een afstand van 6,437 km lopen jaarlijks 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen tijdens de Menzis 4 Mijl. In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord-Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De Menzis 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober.

De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen.

Lees alles over de 4Mijl van Groningen

De Zuidlaardermarkt

De Zuidlaardermarkt is vanouds een paardenmarkt, tegenwoordig is het vooral een dieren- en warenmarkt die jaarlijks op de derde dinsdag in oktober wordt gehouden in het Noord-Drentse dorp Zuidlaren.

Lees meer over de Zuidlaardermarkt

Herfstvakantie

Ook de herfstvakantie valt altijd in oktober in Nederland. Kinderen zijn ruim een week vrij van school en worden er veelal midweekjes weg geboekt naar een park. Ook pretparken zijn dan nog veelvuldig geopend of een bezoekje aan een museum is een aanrader!

TOPtip -> Breng een bezoek aan Natuurpark Lelystad 

 

Dagjeweg in oktober

Ga je naar een Oktoberfest, vier je Halloween of trek je lekker de natuur in, in oktober biedt Nederland vele mogelijkheden voor als je niet weet wat te doen. Trek een warme jas aan en ga een dagje weg in Nederland.

Eropuit in oktober

Iedere dag is anders en er kan soms veel veranderen in Nederland. Wat als de evenementen die gepland stonden ineens niet meer doorgaan? Wat kunnen we doen in oktober als er veel beperkingen zijn in Nederland? Door een epidemie of een pandemie? Kijk vooral naar de mogelijkheden.

Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een museum of dierentuin. Ga je de natuur in, en wil je meer weten van de omgeving? Ga op pad met de boswachter. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest en verken de regio op een fiets of scooter.

Nederland heeft alles! Ga eropuit in oktober!