Hallo oktober

Het laatste kwartaal van het jaar! Hallo oktober

Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ‘t is van een zachte winter ‘t voorgevoel. Het is een bekende spreuk over oktober. Maar ondanks of het nou warmer of kouder is in oktober er is van alles te doen in oktober! Wat wilt u gaan doen? WattedoenVandaag heeft wel leuke tips voor u!

Wattedoen in oktober

In oktober zijn er leuke evenementen waar u naar toe kunt gaan. Wat dacht u van de diverse Oktoberfesten. Oktoberfesten is een evenement wat overgevlogen is uit Duitsland. Jaarlijks vieren meer dan 5 miljoen mensen het grootste volksfeest in München. U kunt met diverse busreizen naar München reizen maar ook in Nederland zijn er diverse plaatsen waar u dit feest ook uitgebreid kunt vieren. Ook kunt u in oktober naar vele beurzen en zijn er fairs en najaarsactiviteiten. 

Wellicht denkt u dat er minder evenementen zijn in oktober, maar niets is minder waar 🙂 Wij hebben wel wat leuke tips voor u.

Slag om Grolle

In oktober kunt u in Groenlo naar het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle”. Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627 en kun je als bezoekers een boordevol programma verwachten. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier 4 eeuwen geleden plaatsvond.

Lees alles over de Slag om Grolle

4Mijl Groningen

Met een afstand van 6,437 km lopen jaarlijks 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen tijdens de Menzis 4 Mijl. In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord-Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De Menzis 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober.

De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen.

Lees alles over de 4Mijl van Groningen

De Zuidlaardermarkt

De Zuidlaardermarkt is vanouds een paardenmarkt, tegenwoordig is het vooral een dieren- en warenmarkt die jaarlijks op de derde dinsdag in oktober wordt gehouden in het Noord-Drentse dorp Zuidlaren.

Lees meer over de Zuidlaardermarkt

Herfstvakantie

Ook de herfstvakantie valt altijd in oktober in Nederland. Kinderen zijn ruim een week vrij van school en worden er veelal midweekjes weg geboekt naar een park. Ook pretparken zijn dan nog veelvuldig geopend of een bezoekje aan een museum is een aanrader!

Dagjeweg in oktober

In oktober is van alles te doen in Nederland! Gaat u naar een oktoberfest of trekt u lekkker de natuur in, in oktober biedt Nederland vele mogelijkheden voor als u niet weet wat te doen.