Hallo november

Het is november. Wat is er zoal te doen in november?

November is dan misschien een ‘tussen’ maand en kijken we in november uit naar de winter en de december maand. Maar ook in november is er genoeg te beleven in Nederland!  

Wattedoen in november

We zijn in november liever wat meer binnen dan buiten terwijl de natuur geen dag stil staat! In november zijn er heerlijk wandelingen in de vele bossen in Nederland! In november is het wel vaak wat meer regen en kouder, als u er op uit wilt met het gezin is een indoor speelparadijs of museum een goede keuze. Sluit een gezellige dag af met een etentje!

Noordelijk Film Festival

In onze culturele hoofdstad Leeuwarden presenteert het Noordelijk Film Festival in 2019 een overweldigend filmprogramma, vol nieuw avontuur!  Het is de 40ste editie met meer dan 150 titels voor de film liefhebber is het Noordelijk Film festival een mustgo! Wat kunt u er verwachten? Er zijn spiksplinternieuwe speelfilms, intrigerende documentaires maar ook gesprekken met (inter)nationale gasten, live muziek, film & food events, fijne feestjes en natuurlijk een geweldige sfeer. 

Lees alles over het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden

Valkenburg de Kerststad van Europa

Ga in november naar de kerststad van Europa voor een warm kerstgevoel. In valkenburg is het 52 dagen lang kerst! Valkenburg mag zich namelijk ‘European City of Christmas’ noemen. In de winter wordt Valkenburg omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Tijdens de winterperiode barst de stad van de feestelijke activiteiten zoals een betoverende kerstparade met praalwagens en gekostumeerde dansers die twee keer per week door de stad trekken, ondergrondse kerstmarkten in de Gemeente- en Fluweelengrot en sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot.

Valkenburg is uitgeroepen tot ‘European City of Christmas’ Lees er alles over!

Kunstmaand Ameland

Bezoek in november het eiland Ameland. Geniet op Ameland niet alleen van de mooiste natuur, maar ook van de mooiste cultuur! ongeveer 70 kunstenaars uit verschillende landen exposeren hun werk, verspreid over het hele eiland. Het werk wat u treft op ameland van de kunstenaars varieert van schilderkunst tot fotografie tot beeldhouwwerk tot glaskunst tot keramiek.

Lees meer over de kunstmaand op Ameland

GLOW Eindhoven

Eindhoven wordt een grote lichttentoonstelling met de mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld! Ieder jaar wordt er in Eindhoven het lichtkunstfestival GLOW georganiseerd. Tientallen lichtkunstenaars geven met hun lichtinstallaties de binnenstad van Eindhoven een nieuw aangezicht.

De prachtige gevels van statige panden en de vele openbare ruimtes veranderen in sprookjesachtige kunstwerken. Ieder jaar wordt er een nieuw thema voor GLOW uitgekozen en staat de bezoekers een nieuwe verrassing te wachten. Bezoek GLOW en geniet van een schitterend spektakel.

Eindhoven maakt het verschil in Lichtkunst! Lees er alles over klik hier!

Museumnacht Amsterdam

In heel Amsterdam kunt u naar tal van musea! in november is de jaarlijkse Museumnacht waar meer dan 50 musea aan deelnemen. De grote bekende namen als het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum doen mee, maar ook kleinere musea openen hun deuren tijdens deze nacht die in het teken staat van kunst en cultuur.

Met slecht één ticket kunt u de hele nacht naar alle musea als u dat wilt! 

Lees alles over de Museumnacht in Amsterdam

Dagjeweg in november

November is een heerlijk maand om eens een dagje weg te gaan! Geniet in november van alles wat Nederland te bieden heeft. Geniet van uw gezin van een dagje weg, ga met collega’s een weekend weg of onderneem een actief uitje er is genoeg te doen in Nederland!