Wat te doen in Nederland

Wat te doen in Nederland. Zoals iedereen wel weet bestaat Nederland uit twaalf provincies. Alle provincies hebben hun eigen unieke kenmerken en mogelijkheden. Drenthe is bijvoorbeeld de fietsprovincie bij uitstek, met de prachtige heidevelden en de honderden kilometers fietspad.

Naar welke provincie wil je toe?

[column size=1/4]alle uitjes friesland

Wat te doen in Friesland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes Groningen

Wat te doen in Groningen

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes drenthe

Wat te doen in Drenthe[/column]

[column size=1/4]alle uitjes overijssel

Wat te doen in Overijssel

[/column]

[adsense slot=9807440683 sizes=728×90|468×60|300×250]

[column size=1/4]alle uitjes flevoland

Wat te doen in Flevoland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes noord-holland

Wat te doen in Noord-Holland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes utrecht

Wat te doen in in Utrecht

[/column]
[column size=1/4]alle uitjes zuid-holland

Wat te doen in Zuid-Holland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes in Gelderland

Wat te doen in Gelderland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes noord-brabant

Wat te doen in Noord-Brabant

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes zeeland

Wat te doen in Zeeland

[/column]
[column size=1/4]alle uitjes limburg

Wat te doen in Limburg

[/column]

 

In Noord-Holland en Zuid-Holland bent u dan weer op het juiste adres voor de meeste mogelijkheden op het gebied van uitgaan en andere uitjes. In de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn duizenden mogelijkheden. Zo zijn er in alle provincies talloze mogelijkheden, hieronder hebben wij een aantal voor u op een rijtje gezet.

Dagje uit in Noord-Nederland

provincies drenthe heideveldenWoont u in het noorden van Nederland of gaat u op vakantie of een dagje uit in één van de noordelijke provincies? Daar zult u geen spijt van krijgen! In Friesland, Groningen en Drenthe zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Zoals hierboven al genoemd kunt u in Drenthe heerlijk fietsen. U vindt in Nederland geen andere provincie met zoveel kilometers fietspad als Drenthe heeft.

De rust en prachtige natuur zijn er natuurlijk ook ideaal voor. Friesland staat bekend om de vele meren, die vooral in de zomer veel watersporters trekken. Hoogtepunt van het jaar in natuurlijk de Sneekweek, maar altijd is er genoeg te doen. In Groningen is de stad Groningen natuurlijk de echte trekpleister.

Deze mooie stad biedt voor ieder wat wils, van de grote winkelketens tot unieke en gezellige winkeltjes, interessante musea, gezellige terrassen en mooie kunst. Daarnaast zijn er vele overnachtingsmogelijkheden, dus u kunt er prima een heel weekendje uit van maken!

Genieten in Midden-Nederland

provincies flevoland walibi pretparkOok in het midden van het land zijn talloze mogelijkheden voor een dagje uit en een weekendje weg. Uiteraard vindt u hier de metropoolregio Randstad, bestaande uit onder andere Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het is duidelijk dat hier elke dag wel wat te doen is. Maar ook in bijvoorbeeld Flevoland zit u goed voor een dagje weg, hier vindt u namelijk het leukste attractiepark van het land: Walibi Holland!

De spectaculairste attracties zoals verschillende achtbanen, een Space Shot en nog veel meer zorgen hier voor een gegarandeerd onvergetelijke dag.

Erop uit in Zuid-Nederland

provincies zeeland deltawerkenDe zuidelijke provincies van Nederland staan bekend om het Bourgondische genieten. Limburg is natuurlijk een heel speciale provincie met deels een heuvelachtig landschap. Een heel ander gezicht dan de rest van Nederland! Fietsen kost hier op sommige plekken dus iets meer moeite, maar wandelen is voor iedereen mogelijk. Er zijn prachtige routes die u langs de mooiste plekjes brengen, wat dacht u bijvoorbeeld van een speciale kastelenroute?

In Zeeland bent u natuurlijk in de provincie van de welbekende Deltawerken. Deze bouwwerken zijn zelfs tot uitgeroepen tot een van de zeven moderne wereldwonderen! Noord-Brabant moet u zeker eens bezoeken tijdens het carnaval. Dan gaat het dak er echt af!

Bekijk de mogelijkheden in alle provincies

Bekijk provincies, regio of stad van uw keuze en bekijk direct welke leuke uitjes er ter plekke mogelijk zijn!