De leukste uitjes in Middelburg

Wat te doen in Middelburg? De stad bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Middelburg.
 
De leukste evenementen in Middelburg

Wat te doen in Middelburg? De stad bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Middelburg.
 
Wat te doen in Middelburg

Wat te doen in Middelburg. Als hoofdstad van de provincie is het sfeervolle Middelburg een stad waar Zeeland trots op is. De mooie historische gebouwen, de vele winkels en de sterk vertegenwoordigde horeca vormen een attractie op zich.

Wat is er allemaal te doen in Middelburg?

Bij goed weer kunt u ervoor kiezen om de stad vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Zo kunt u Middelburg te voet doorkruisen, maar ook met een paardentram of rondvaartboot.

Bezienswaardigheden

middelburg-aanzichtmiddelburg-torenMiddenin het schitterende centrum van Middelburg staat de monumentale Abdijtoren de Lange Jan. Deze opvallende toren is ruim 90 meter hoog en het uitzicht vanaf de toren is adembenemend. Op heldere dagen kunt u vanaf deze toren zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien! Hier vindt u meer bezienswaardigheden.

Uitjes voor kinderen

middelburg-utropiaVlakbij het centraal station van Middelburg staat tropische vogel- en plantentuin Utropia. Hier vindt u diverse exotische en vleesetende planten. Daarnaast zijn er verschillende papegaaiensoorten, koikarpers en tropische eenden te bewonderen. Bekijk hier meer dierenparken en attractieparken, speeltuinen en kinderfeestjes.

Uitje Mosselfeest

Elke zomer in de maand juli vindt het Mosselfeest plaats in Middelburg. Tijdens dit driedaagse festival kunnen horecagasten genieten van een grote diversiteit aan mossel- en andere zeevruchtgerechten. Gezellige live-muziek in de straten en optredens van allerlei straatartiesten maken het feestelijke plaatje compleet.

International Jazz Festival Middelburg

middelburg-jazzElk jaar met Pinksteren vindt het International Jazz Festival Middelburg plaats. Het monumentale Abdijplein vormt hiervoor een fantastisch podium voor internationale, nationale en Zeeuwse jazzmusici. Bekijk hier meer evenementen in Middelburg en omgeving.

Het mag duidelijk zijn; voor sfeervol stappen, naar hartenlust shoppen en Bourgondisch tafelen ga je naar Middelburg!

Bekijk ook:
Kinderuitjes in Middelburg
Activiteiten in Middelburg

Nog meer leuke ideeën en tips