Wat te doen in Lauwersoog

Het mooiste plekje aan de Waddenzee!

Kom naar het mooiste plekje aan de Waddenzee, gewoon aan de wal, en bekijk wat te doen in Lauwersoog.

Wat te doen in Lauwersoog

Lauwersoog is een belangrijke vissershaven met een eigen visafslag. Vissers uit Urk, maar ook uit Denemarken, leggen regelmatig aan in Lauwersoog. Lauwersoog is de perfecte plek voor een uitje aan de Waddenzee, je kunt er genieten van panorama uitzicht over de zee, verse vis en leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee op expeditie of bezoek het Nationaal Park Lauwersmeer. Ook voor kinderen is een uitje naar Lauwersoog een echte aanrader, uitrazen over de dijken, wandelen langs het water of spelen in de speeltuin bij de Noorman. Het kan allemaal.

Activiteiten in Lauwersoog

Aan de Waddenzee, onderdeel van het Werelderfgoed, is veel te beleven. Wat dacht je van een exclusieve expeditie op een rescueboot, op zoek naar zeehonden of de Waddenexperience, waarbij je met wisselende snelheden over het water vaart. Of wacht tot de Waddenzee bodem droog is komen te liggen en meld je aan voor het Wadlopen, een unieke belevenis die je meegemaakt moet hebben in je leven.

Ga je liever de natuur in? Boek dan, in samenwerking met Staatsbosbeheer, een Land Rover Safari en hobbel over paden en velden die normaal gesproken verboden gebied zijn. Of ga te fiets op pad met een gids en spot vechtende rammelaars (hazen), roofdieren en verschillende vogelsoorten.

Activiteiten in Lauwersoog worden het hele jaar door georganiseerd en zijn (vrijwel allemaal) geschikt voor jong en oud.

Bekijk het aanbod via Lauwersoog.nl

Uit eten in Lauwersoog

In Lauwersoog kun je natuurlijk genieten van verse producten, rechtstreeks uit de Waddenzee. Het Waddenpaviljoen De Noorman is dé huiskamer van het Wad, aan het einde van de pier in de haven van Lauwersoog. Geniet van vers vis en mals vlees, van het prachtige uitzicht over de zee en laat je kinderen vrijuit spelen.

Aan de waterzijde van het Lauwersmeer ligt Restaurant Het Booze Wijf, een restaurant met een groot terras met uitzicht over de museumhaven en het Lauwersmeer. De koks leveren mooie en eerlijke producten met wisselende week- en dagmenu’s. Honden zijn welkom.

In het recreatiegebied aan het Lauwersmeer ligt het Strandpaviljoen Meerzicht. Geniet van het mooie natuurgebied en schuif vervolgens aan voor wat lekkers van de kaart. Honden zijn welkom.

Kom uitwaaien aan de Waddenzee met een bezoekje aan Lauwersoog.