Wat te doen in Kerkrade

Ervaar de gastvrijheid in Kerkrade.

Kerkrade is een stad een provincie in Limburg. Kerkrade ligt in Zuid-Limburg vlakbij Heerlen en Landgraaf en vlakbij de Duitse grens.

Wat te doen in Kerkrade

Kerkrade staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap maar om en de Bourgondische gastvrijheid en de vele evenementen. In Kerkrade valt er altijd heel veel te beleven.

Ontdek in Kerkrade de historische en hedendaagse bezienswaardigheden!

Ontdek het verleden in Kerkrade

Ik Kerkrade en de hele omgeving vind je veel je vele kastelen, kerken, molens en uiteraard vele natuurgebieden. Kerkrade ademt ‘vroeger’ en overal zie je bouwwerken uit het verleden. Ga te voet mee op reis en bezoek de historie. Als je denkt dat dit alleen voor de volwassene is dan heb je het mis. Ook voor kinderen is deze reis door de historie een ervaring! Je leert tijdens deze bijzondere reis alles over de hertogen, monniken en van de natuur. 

Beklim de torens van de de vele kastelen in heel Zuid-Limburg. Sommige kastelen zijn compleet verwoest maar toch weer opgebouwd en gerenoveerd en veelal toegankelijk voor het publiek. Beleef ridderlijke avonturen met het hele gezin! Wandel door de prachtige middeleeuwse kasteeltuinen en ontdek hoe het leven er vroeger uit heeft gezien.

In sommige kastelen kun je ook slapen!

Bezoek de kastelen in Zuid-Limburg

Wat je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Kerkrade zijn de prachtige kerken, kloosters, abdijen en kapellen. Lang de wegen in heel Zuid-Limburg kom je ze tegen de wegkruizen en heiligbeelden, het zijn gedenktekens in het Limburgse landschap. Bezoek tal van monumenten, molens en trek de natuur in!

Discovery Museum was voorheen bekend als Continium, is dit interactieve museum een fantastische plek voor gezinnen. Het museum richt zich op wetenschap, techniek, en samenleving met hands-on tentoonstellingen en activiteiten. In het Mijnmuseum kun je meer leren over het mijnverleden van de regio. Het museum bevindt zich in een voormalig mijngebouw en biedt rondleidingen die de geschiedenis van de mijnbouw in Limburg tot leven brengen.

Visit Kerkrade

Kerkrade is een stad met veel mogelijkheden. In de binnenstad kun je volop shoppen! De vele en vooral diverse winkels in de winkelstraten kun je uren lang rond dwalen! Pak tussendoor een gezellig teras en drink een drankje met een lekkernij. Iedere vrijdag is er een grote weekmarkt in het centrum!  De stad is bekend om zijn muzikale traditie, waaronder het Wereld Muziek Concours, een internationaal blaasmuziekfestival dat elke vier jaar wordt gehouden.

Uiteraard zijn er in de stad tal van uitgaans- mogelijkheden. Of je nu met een groep vrienden het café in gaat voor een gezellige avond of je wilt er even culinair van genieten. Het kan allemaal in Kerkrade.

Uitjes in Kerkrade

Er is veel te doen in Kerkrade. Ga met kinderen bijvoorbeeld naar GaiaZOO is één van de mooiste dierentuinen van Nederland! Maak een complete wereldreis in 1 dag in GaiaZOO. Bezoek Columbus Earth Center en wordt astronaut!

Bezoek de Miljoenenlijn! Stap op Station Simpelveld op de stoomtrein van ruim 100 jaar oud en reis mee over het Zuid-Limburgse Heuvelland. Ben je een voetbal liefhebber? Roda JC de voetbal club van Kerkrade! Bezoek het stadion voor een rondleiding of een wedstrijd!

Tal van wandel en fietsroutes brengt je door heel Kerkrade en leer je de omgeving en bevolking goed kennen! Park Gravenrode is een prachtig gebied voor recreatie en ontspanning. Het verbindt verschillende toeristische attracties in de regio, zoals GaiaZOO en het Discovery Museum, met groene paden die ideaal zijn voor wandelingen. De botanische tuin van Kerkrade is een mooie plek voor liefhebbers van planten en rustige wandelingen. Hier vind je een verscheidenheid aan plantensoorten en een vredige omgeving.

Kerkrade en de omliggende regio zijn rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes die je langs groene landschappen en historische sites leiden.

Evenementen in Kerkrade

Kerkrade is een muziekstad ten voeten uit! Eens in de vier jaar is het Wereld Muziekconcours in Kerkrade en jaarlijks wordt er ook het Orlando festival gehouden.

Lees meer over Wereld Muziekconcours in Kerkrade

Ook zijn er tal van historische feesten die jaarlijks worden gehouden waar duizenden bezoekers naar toe gaan. De schuttersfeesten en Processies zijn wijd en zijd bekent! Er wordt in Kerkrade jaarlijks ook uitgebreid carnaval gevierd!

Kerst in Kerkrade

Hou jij van de kerst, en wil je vroegtijdig in de kerstsferen komen? Ga dan zeker naar Kerkrade! Zuid-Limburg heeft de mooiste en meest indrukwekkende kerstmarkten, lichtparade, wandelingen in winterse sferen en hotspots! In de oude abdij in Kerkrade moet je de laatste twee weekenden voor kerst gaan bezoeken! Rond Kerst zijn er tal van festiviteiten in en rond de oude koorgangen van de abdij. De stijlvolle kerstmarkt met veel handwerk, kunst en huisgemaakte lekkernijen moet je beleven!

Lees meer over Kerstwerled Rolduc

In heel Nederland zijn er natuurlijk volop Kerstmarkten maar de kerstmarkten in Heerlen en Valkenburg en Kerkrade moet je zeker eens bezoeken!

Waarom moet je de stad zeker bezoeken? Kerkrade is zeer gastvrij!