Wat te doen in juni

Het is juni! Dat betekent dat het weer zomer is! U hoeft zich in juni zeker niet te vervelen! 

Het is juni! Juni is een zomermaand en de zesde maand van het jaar. Juni heeft 30 dagen en is genoemd naar de Romeinse godin Juno, de vrouw van Jupiter. In de maand juni is er weer van alles te beleven in Nederland. Ook in juni vieren we Vaderdag, wordt het jaarlijkse Buitenspeeldag gevierd en valt Pinksteren ook altijd in juni.

De redactie zet een paar leuke tips voor u op een rij voor de maand juni

Alpe D’Huzes

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

Moedig alle deelnemers ook aan!

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag is een dag in Nederland en België met het doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt. In Nederland is de Landelijke Buitenspeeldag een initiatief van Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon, Scouting Nederland, (VNG) Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland.

Veilig Verkeer Nederland versterkt het initiatief door op dezelfde dag de Nationale Straatspeeldag te organiseren waarbij straten en pleinen worden afgezet zodat veilig kan worden gespeeld.

In Nederland wordt de Buitenspeeldag jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van juni, vlak voor de zomervakantie. Ook gaan verschillende (minder) zenders op pauze. ze zeden dan niets uit zodat je sneller naar buiten gaat.

Tijdens de buitenspeeldagen maken wij samen van heel Nederland een groot speelplek!

Vaderdag

Omdat er een Moederdag is, moet er natuurlijk ook een Vaderdag zijn. Vaderdag is altijd op de derde zondag van juni. Tijdens deze dag worden de rollen omgedraaid en zorgen de kinderen voor hun vader in plaats van andersom.

Zeepkistenrace – Kermis Lievelde

Ieder jaar is er een grootse Zeepkistenrace in Lievelde. Meer dan vijftig teams zullen zich wagen aan de afdaling en spectaculaire hindernissen. Bij voorkeur natuurlijk in zo ludiek mogelijke zeepkisten en in bijpassende outfits. De zeepkistenrace is onderdeel van de jaarlijkse Lieveldse kermis.

Lees meer informatie over de Zeepkistenrace in Lievelde

Festival seizoen

Het festival seizoen is losgebarsten! in Mei tijdens het Hemelvaartsweekend gaat het festival seizoen van start. In de zomermaanden kun je volop naar een festival gaan! Hou je van het Nederlandse lied of luister je graag naar hardcore muziek. In heel Nederland zijn er tal van festivals. Ga met vrienden of familie naar een festival!

Festival Sunsation in Lelystad

Festival Sunsation is een jaarlijks terugkerend, gratis openluchtfestival dat wordt georganiseerd in het Observatorium Robert Morris in Lelystad ter viering van het begin van de zomer. Op het programma: OpenDicht podium, Ronde Tafel gesprekken, muziek, theater en verhalen bij het kampvuur, eten en drinken. Voor deze gelegenheid kun je gratis kamperen. Zaterdagochtend is het hoofdprogramma bij opkomst van de zon om 05.00 uur!

Lees meer informatie over Festival Sunsation

Eropuit in juni

Wat als er evenementen zijn die door omstandigheden niet door kunnen gaan? Zit het weer tegen? Of is er een andere reden waarom een evenement niet door kan gaan? Wat kunnen we dan doen in juni? Best veel! Bekijk alle uitjes en evenementen. Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een dierentuin en pretpark. Ga de natuur in. In de Natuurparken in Nederland staan gidsen voor je klaar om de omgeving te leren kennen. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest.

Nederland heeft alles! Ga eropuit in juni!

Uitjes in juni

In de maand juni begint ook officieel de zomer, daarom hebben wij een aantal uitjes gevonden om samen met het gezin te gaan ondernemen. Of wilt u er romantisch tussen uit. In juni valt er genoeg te beleven! Bekijk hier alle uitjes.

U leest het, er is van alles te doen in juni!