Wat te doen in januari

Januari is de eerst maand van het jaar, en alles behalve saai! 

Januari is de eerste maand van het jaar, maar alles behalve saai. In januari is er van alles te doen in Nederland! Wat te doen in januari? Wij hebben een paar leuke suggesties.

Wat te doen in januari

De feestdagen zijn achter ons, Sinterklaas is terug naar Spanje. De kerstbomen gaan de huizen weer uit en we komen weer terug in het ‘normale’ ritme. Hoe heerlijk de decembermaanden ook zijn, het is ook zo fijn als alles weer ‘normaal’ is. Vervelen in januari, dat hoeft niet.

Er is ook in januari van alles te doen in Nederland! 

Nieuwjaarsduik

Wil je het jaar goed beginnen? Neem dan 1 januari een Nieuwsjaarsduik! In vele plaatsen in Nederland kun je een frisse duik nemen in het water. De bekendste Nieuwsjaarsduik is wellicht in Scheveningen, maar op meer dan 200 plaatsen in heel Nederland kun je een duik nemen!

Lees alles over de Nieuwsjaarduiken in Nederland

 

Nationale Tulpendag

Iedere derde zaterdag van januari is er op de Dam in Amsterdam de Nationale Tulpendag met een mega tulpenpluktuin. Deze dag markeert de start van het (snij)tulpenseizoen. Ga je naar de Dam in Amsterdam deze dag en pluk jouw eigen bosje tulpen.

Pluk gratis tulpen op de Dam in Amsterdam tijdens de opening van het tulpenseizoen!

Lees meer over de Nationale Tulpendag!

 

Eurosonic Noorderslag

Ieder jaar in januari wordt in hartje Groningen 4 dagen Eurosonic georganiseerd en kun je 4 dagen genieten van de leukste bands. Tijdens Eurosonic Noorderslag krijgen talloze bands een podium om hun kunsten te laten zien en op die manier de Europese popmuziek te presenteren en te promoten.

4 dagen lang zijn er meer dan 20.000 bezoekers die naar meer dan 300 optredens kunnen kijken en met bands uit meer dan 40 landen is het 4 dagen groot feest in Groningen!

Eurosonic is er niet alleen voor muziekliefhebbers, maar ook zeker voor de professionals die hier willen ontdekken met welke bands ze in zee willen gaan. Ook worden er tijdens Eurosonic verschillende awards uitgereikt en is er elk jaar een uitwisselingprogramma voor talenten uit verschillende Europese landen.

Lees meer over Eurosonic Groningen

 

Naar een eiland in januari

Uiteraard zijn er nog veel meer uitje in de maand januari te bedenken! Je kunt bijvoorbeeld ook lekker gaan wandelen op de  waddeneilanden van Nederland en ontdekken wat een eiland zoals Vlieland u te bieden heeft. Huur een fiets en ga het eiland bewonderen, fiets langs de paadjes naar de mooiste plekjes op het eiland. Ook Ameland en Schiermonnikoog, Texel en Terschelling hebben je veel te bieden in januari!

Bezoek een museum

Ga eens naar een museum! Ook in januari zijn er veel exposities in de musea in Nederland. In Enschede is er bijvoorbeeld De Museumfabriek. De Museumfabriek is een aanrader voor jong en oud! Er valt veel te zien en te beleven in De Museumfabriek. Ook het Textielmuseum in Tilburg is meer dan een bezoekje waard.

Bezoek een museum want in een museum is van alles te doen voor iedereen!

Lees alles over de musea in Nederland

 

Winter in januari

Tijdens de wintermaanden kun je in alle provincies je op en top vermaken! Een leuke provincie is Drenthe! In Drenthe is er van alles te doen in januari! Beleef Drenthe op zijn mooist tijdens de wintermaanden van het jaar!

Misschien kunnen we wel even schaatsen op natuurijs in januari! Er zijn leuke evenementen in januari in overvloed, en hou je niet van de drukte? In de natuur kun je heerlijk gaan wandelen.

Eropuit in januari

Januari een rustige maand? We zijn aan het bijkomen van de feestdagen, maar gaan er ook graag op uit in januari. Is het evenement op jouw agenda afgelast? Treur niet te lang! Kijk vooral naar de mogelijkheden die je wel kunt doen.

Wat te doen in januari? Bekijk alle uitjes en evenementen. Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een museum. Huur een E-bike of scooter en ontdek een stad waar je nog nooit bent geweest. Lees onze blogs voor inspiratie.

 

Je leest het, er is van alles te doen in januari!