Wat te doen in Hoorn

Hoorn in Noord-Holland is prachtig!

Hoorn is een stad in de regio West-Friesland. Hoorn ligt in de provincie Noord-Holland. Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen, Volendam en Purmerend zijn naastliggende plaatsen. Hoorn ligt gelegen aan het Markermeer.

Wat te doen in Hoorn

Hoorn is een hele gezellige stad. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar Hoorn voor de vele activiteiten, bezienswaardigheden en gezelligheid. De stad heeft een bijzondere sfeer die je eens mee moet maken.

Een bezoek aan Hoorn, en je wilt alles weten over Hoorn en de geschiedenis? Dan moet je zeker naar Het Westfries Museum gaa. Daar komen je alles te weten over het verleden van de stad.

In het oude centrum van de stad en in de haven ademt het historie. Het geeft je het gevoel dat de tijd niet heeft stil gestaan. Wandel van het centrum naar de havens en je komt langs de mooiste plekjes. Ga je op de fiets Hoorn en de regio verkennen? Je kijkt je ogen uit!

Trekpleisters van Hoorn zijn onder andere

Hoorn heeft ook tal van monumenten en bezienswaardigheden in en om de stad zie veel grote gebouwen, kerken en torens.

Aantal tips:

  • Ga met de Museumstoomtram en rij langs de historische stadjes in de omgeving.
  • Bezoek het Oostereiland, Het Museum van de 20e eeuw en Cinema Oostereiland daarnaast op het Oostereiland ligt een replica van het zeventiende-eeuwse VOC-schip De Halve Maen aangemeerd, neem een kijkje aan boord!
  • Ga met de watertaxi langs het historische schip en de zestiende-eeuwse pakhuizen varen.
  • Bezoek het Westfries Museum!
  • Wandel door de Hoornse Straatjes
  • Bezoek in de zomermaanden De Hoornse kaasmarkt op het plein Roode Steen.

Winkelen in Hoorn

Maak je een stadswandeling door Hoorn dan kom je ook langs de gezellige winkelstraatjes. De leukste winkels van mode tot aan accesoires kom je er tegen. Vergaap je aan de leuke etalages en plof neer op het terras van de gezellige cafe’s! Brasserieën, lunchrooms je kunt ze vinden in en om het centrum van Hoorn. De vele winkelstraatjes nodigen je uit voor een dagje winkelen in Hoorn!

In Schouwburg Het Park kunnen theater en cultuur liefhebbers terecht voor een mooie programmering. Schouwburg Het Park heeft voorstellingen voor jong en oud! Ook in Theater Het Pakhuis en in de Oosterkerk zijn concerten en voorstellingen. Poppodium Manifesto biedt een breed programma naast concerten van binnen- en buitenlandse bands, dance feesten en fris feesten voor tieners.

Evenementen in Hoorn

Jaarlijks zijn er tal van evenementen in Hoorn. Vele festiviteiten komen jaarlijks voorbij. Zo is er iedere jaar het 3e weekend van juni Do Hoornse Stadsfeesten georganiseerd en is er in de tweede week van augstus een grote kermis in de stad. Op het Markermeer is er jaarlijks een Bontekoerace met zeilschepen. Jaarlijks komen naar deze festiviteiten duizenden bezoekers naar Hoorn

Bekijk de evenementen agenda in Hoorn

Hoorn is een havenstad aan het IJsselmeer met volop mogelijkheden voor een dag, weekend of vakantie. Het IJsselmeer is populair voor watersporters, maar je kunt ook in Hoorn en omgeving fietsen doorkruisen. Fiets 400 kilometer Rondje IJsselmeer!

De andere steden in de omgeving zoals Volendam, Haarlem of Enkhuizen zijn ook zeker een bezoek waard! Geniet in West-Friesland!