Wat te doen in Hoogezand

Natuur, cultuur en winkelen in Hoogezand!

De hoofdplaats van de gemeente Midden-Groningen en westelijk gelegen van het dubbeldorp Hoogezand-Sappemeer. Lees wat te doen in Hoogezand.

Wat te doen in Hoogezand

In het Groningse Hoogezand zijn diverse mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Wat dacht je van een bezoek aan het Openluchtmuseum Het Hoogeland, een wandeling door het Gorechtpark of een muziek- of theatervoorstelling in het Kielzog. Of ga een dagje winkelen in Winkelcentrum De Hooge Meeren, bezoek een film in de bioscoop of ga heerlijk uit eten. Het kan allemaal in Hoogezand en dat op slechts een half uurtje rijden van Groningen. 

Bezienswaardigheden in Hoogezand

Ontdek hoe ons leven er uit zou zien zonder digitale middelen, zoals een smartphone, computer of magnetron, in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Beleef de sfeer van vroeger en ontdek de ontstaansgeschiedenis van het Groninger Hoogeland.

In het Gorechtpark aan de Burgemeester van Royenstraat staan verschillende kunstwerken tentoongesteld. Het Drentse Heideschaap is het oudste beeldwerk, gemaakt door Willem Valk in 1958. In het park kun je ook heerlijk wandelen, langs de vijvers en het hertenkamp. 

Ter nagedachtenis aan alle Joden uit Hoogezand-Sappemeer die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen is in 1994 een monument, gemaakt van steen uit Jeruzalem, geplaatst. De steen is ontworpen door Lucas Klein. Op de koperen plaat staat een gedicht van Nico Wijnen: ‘1940-1945. Zij zijn zo ver verleden, wat namen op een steen, toch zijn zij nog heden, zichtbaar om ons heen’.  Het monument staat aan de Stationsweg 2 in Hoogezand.

Evenementen en activiteiten in Hoogezand

Voor de liefhebbers van kunst- en cultuur is de Kielzog Hoogezand de perfecte plek. Er worden zowel professionele als amateurgezelschappen geprogrammeerd en er worden diverse culturele activiteiten georganiseerd om de kunst- en cultuurbeoefening te stimuleren voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen.

Voor een dagje weg met de kinderen raden wij het Nationaal Bus Museum aan, een museum met een collectie auto-, tour- en streekbussen, originele uniformen, petten en kniptangen. Het Nationaal Busmuseum verhuurt ook aan aantal oldtimerbussen voor groepsuitjes en/of familiedagen.

Of ga met het hele gezin naar de Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer, met grote en kleine dieren, een expositie in het Natuurhuis en een heerlijk terras voor een kopje koffie.

Bezoek Hoogezand in Groningen en laat je inspireren door de geschiedenis, kunst- en cultuur.