Wat te doen in Hindeloopen

Bezoek de gezellige Friese Hindeloopen.

Aan het IJsselmeer en in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân bevindt zich de pittoreske Elfstedenstad Hindeloopen. Een handelsplaats met eigen stadsrechten en een afwijkend Fries accent. Hindeloopers.

Wat te doen in Hindeloopen

Hindeloopen staat bekend om zijn typerende schilderwerk, karakteristieke gevels, idyllische haven, de vele bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht. De geschiedenis van Hindeloopen leeft voor in historische kapiteinshuizen, het sluiswachtershuis en de ‘leugenbank’, waar matrozen sterke verhalen uitwisselden.

Dat maakt een bezoek aan Hindeloopen een bijzondere ervaring. Ook kun je een bezoekje brengen aan het eerste Friese Schaatsmuseum en is het strand een uitgelezen plek voor surfers en kitesurfers.

Bezienswaardigheden in Hindeloopen

Voor een kijkje in de complete Elfstedentocht-geschiedenis bezoek je het Friese Schaatsmuseum, met de grootste collectie schaatsen en sleeën en de grootste schaats ter wereld (6 meter en 11 centimeter). In het museum beleef je gegarandeerd de sfeer van vroeger.

Vanaf Hindeloopen kun je ook de indrukwekkende afsluitdijk bezichtigen. Deze 32 kilometer lange dijk scheidt het IJsselmeer van de Noordzee.

11Fountains in Hindeloopen

In elf Friese steden staat op een centrale plek een fontein, om het sterke gevoel van gemeenschap te symboliseren. In Hindeloopen staat Flora & Fauna van Chinese kunstenares Shen Yuan. Ze heeft zich laten inspireren door de levensboom op het stadswapen van Hindeloopen. De fontein symboliseert levensenergie en wijsheid. De traditionele sporen van de Chinese kunst, gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap pas naadloos bij de cultuur van het Friese Hindeloopen.

Lees alles over de Elf fonteinen

Evenementen en activiteiten in Hindeloopen

In het Friese Schaatsmuseum kun je een speciale workshop boeken, genaamd Hindelooper Schilderkunst. Bij deze workshop leer je de fijne kneepjes van de Hindelooper Schilderkunst in een echt kunstatelier onder begeleiding van een beroepsschilder. De workshop is te boeken vanaf zes personen.

In de zomer vinden in Hindelopen de Open Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen plaats. Eén van de Friese zeilwedstrijden met skûtsjes.

Bekijk hier wat er meer te doen is in Hindeloopen

Stap terug in de tijd en beleef het Friesland van vroeger in het sprookjesachtige dorp Hindeloopen. De stad is tevens makkelijk per boot te bereiken en geeft je het echte vakantiegevoel.

Toch liever meer landinwaarts de Friese cultuur opsnuiven? Bezoek dan eens één van de andere Elfsteden Workum of Bolsward.