Wat te doen in Hilversum

Ga naar de media stad van Nederland!

Hilversum is een plaats in de provincie Noord-Holland. Hilversum is behoort tot de landstreek het Gooi. Hilversum ligt tussen Amsterdam en en provincie Utrecht.

Wat te doen in Hilversum

Hilversum is de mediastad van Nederland. Bijna alle radio en TV omroepen zijn gevestigd in Hilversum. Ook heeft Hilversum een groots en prachtige architectuur. Daarvan is het opvallende glazen gebouw Beeld en Geluid op het Mediapark kenmerkend. Hilversum is een levendige stad! Diverse evenementen, theaters en winkels en de natuur. Hilversum heeft het allemaal!

Breng je een bezoek aan Hilversum dan kun je het Beeld en Geluid Experience niet overslaan. alles wat je wilt weten over de media kom je hier te weten. Ook is Museum Hilversum een aanrader om te bezoeken. Het museum richt zich op mediakunst, -cultuur en fotografie vanuit een meervoudig perspectief.

De natuur in

Trek de natuur in! Pak de fiets of trek de wandelschoenen aan. Hilversum is omgeven door groen! In de stad kun je naar het park en vlak buiten de stad naar Het Goois Natuurreservaat waar je heerlijk kunt wandelen door de natuur. Ben je gek op de heide? Ga dan naar de Hoorneboegse Heide. Of ga naar Lage en Hoge Vuursche. al met al ben je binnen een half uur in prachtige natuurgebieden! Spot de meest uiteenlopende dieren zoals hertjes, wilde zwijnen en roofvogels.

Loop je door de stad dan wandel je ook zo in het Rosarium, daar vindt je de allerlei verschillende rozen! Ben je een tuinliefhebber? In de villawijk in Hilversum moet je echt naar de Pinetum Blijdenstijn.

Daar tref je kassen vol tropische planten of ga langs de Costerustuin. Deze tuin is een historische botanische tuin en je treft er vele kleurrijke inheemse planten, struiken en bomen.

Winkelen in Hilversum

In Hilversum kun je heerlijk uitgebreid shoppen! Ontdek de leukste winkels in de stad! Het aanbod is groots. Van grote modeketens tot aan gezellige boetiekjes met de leukste merken kleding en accesoires. De winkels zijn 7 dagen per week open.

De vele lunchrooms, brasserieën kun je terecht voor een lunch of kopje koffie. Wil je de dag goed afsluiten? Ga dan ook zeker een restaurant reserveren. hou je van vis, ben je vegetarisch of wil je verrast worden. In Hilversum is een breed aanbod aan restaurants.

Bekijk hier een overzicht van restaurants, reserveer snel je tafel!

Verblijf je langer in Hilversum? Dat is een goed idee! Overnacht in een hotel of B&B in Hilversum. En als je dan toch wat langer blijft, het nachtleven is ook erg gezellig! de cafés en discotheken zijn tot in de late uurtjes geopend. Maak het gezellig en geniet!

Bekijk de mogelijkheden om te overnachten in Hilversum

Ontdek alles in Hilversum!