Wat te doen in het Land van Maas en Waal

Een gebied met imponerende dijken, rustgevende fiets- en wandelroutes en pittoreske dorpjes.

Het meest landelijke gebied van Rivierenland is het Land van Maas en Waal

Wat te doen in het Land van Maas en Waal

Eind jaren zestig bezong de Nederlands zanger Boudewijn de Groot Het Land van Maas en Waal met een ode aan de prachtige streek. Dat heeft het gebied zijn naamsbekendheid gegeven. Een gebied met imponerende dijken, rustgevende fiets- en wandelroutes en pittoreske dorpjes met een historisch en nostalgisch karakter. Men komt naar Het Land van Maas en Waal om te ontspannen, uit te razen en te blazen en te varen, kanoën en zwemmen.

Het gebied bestaat uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen en Beuningen.

Pontjes

Op de fiets of wandelen onderweg, dan steek je snel en veilig de talloze rivieren in het Land van Maas en Waal over met een pontje. Het gebied telt maar liefst 10 veren! Een oversteek is een unieke, typisch Nederlandse beleving en mag je dus niet missen! Ieder veer over de Maas, Waal, Linge, Lek en Neder-Rijn heeft zijn eigen charme. Ook om met de auto (inclusief caravan) over te steken zijn er een aantal specifieke auto-pontjes.

De vaarschema’s van de veren variëren. De meeste autoveren varen het hele jaar, en de fiets- en voetveren varen een zomerdienst van eind april t/m eind september. Aan start en afloop van deze periode varen de pontjes alleen in het weekend.

Bezienswaardigheden in het Land van Maas en Waal

Ontdek de geschiedenis van de inwoners van Maas en Waal in het Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Bezoek de eeuwenoude slaapkamers en leer meer over het leven van vroeger. Of bezoek het Park Arboretum Het Gogh met een mooie tuin vol met bijzondere bomen- en plantsoorten. Het park wordt slechts één keer per jaar opengesteld voor publiek. Een unieke bezichtiging dus!

In het Land van Maas en Waal ligt de Hanzestad Maasbommel, een sfeervolle stad die stamt uit de Middeleeuwen. Een aantrekkelijke stad met name bekend geworden om zijn visserij en mandenmakers, met een bourgondische sfeer en prachtig recreatiegebied.

Evenementen en activiteiten in het Land van Maas en Waal

Ben je een fruitliefhebber? Dan mag de Maos en Waolse Fruitroute niet ontbreken op je agenda. Fiets langs de wallekanten van de twee grote rivieren en geniet van het unieke rivierenlandschap, de monumentale gebouwen en karakteristieke dorpjes. Onderweg kom je diverse fruitstalletjes tegen, om je fruitschaal thuis mee te kunnen vullen. Tip: Neem van tevoren een tas mee, om je fruit in te vervoeren.

“Want daar achter de hoge bergen ligt het land… Van Maas en Waal!”

Kun je geen genoeg krijgen van het Rivierenland? Bezoek dan eens Bommelerwaard of de Betuwe.