Wat te doen in Helmond

Breng een bezoek het Brabantse Helmond!

Helmond is een stad in de provincie Noord-Brabant. Helmond is een mooie stad omringd door kleinere dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis en ligt vlakbij Eindhoven. Wat te doen in Helmond? Je leest het op Wat te doen Vandaag.

Wat te doen in Helmond

Vlakbij het centrum van Helmond tref je een prachtig kasteel aan. Deze waterburcht is in de veertiende eeuw gebouwd en siert de stad. Naast dit kasteel zijn er nog meer prachtige gebouwen in Helmond. Bezoek ook De Sint-Lambertuskerk. Deze kerk is een lust voor het oog.

Kasteel van Helmond

Wandel of fiets De Kunstroute Warande door de stad, zo zie je alle bijzondere beeldhouwwerken en monumenten van Helmond. Ga lekker uitrusten in het Warande Park vlakbij het centrum. Je kunt er gezellig picknicken!

Sla ook de kubuswoningen niet over! Deze bijzondere woningen zijn ontworpen door Piet Blom. In theater ’t Speelhuis kun je naar de leukste voorstellingen gaan. Voor jong en oud zijn er de leukste voorstellingen geprogrammeerd. Ook in de musea in Helmond tref je mooie exposities en kom je alles te weten over de stad en de geschiedenis.

Evenementen in Helmond

In Helmond wordt er net als in Oss, Valkenswaard en heel Noord-Brabant volop carnaval gevierd. In Helmond is de grootste optocht van het zuiden en daarmee is Helmond ook een echte carnavalsstad. Jaarlijks trekt carnaval tienduizenden bezoekers naar Helmond. Helmond heet tijdens carnaval Keiebijtersstad of Kattegat.

Naast carnaval zijn er ook tal van evenementen het hele jaar door in Helmond.

Bezoek ook zeker de Cacaofabriek. De Cacaofabriek is de jongste culturele hotspot in Helmond. In de Cacaofabriek zijn onder andere een poppodium en een filmhuis gevestigd.

Lees alles over de Cacaofabriek

Een feestje vieren kunnen ze wel in Helmond!

Winkelen in Helmond

Op de Markt en rond de Veestraat zijn er tal van winkels te vinden! Uiteraard tref je er ook gezellige café en terrassen voor een lekkere versnapering.

Hou je van een simpele maaltijd of sta je open voor allerlei culinaire verleidingen? In de vele restaurants kun je genieten van uitgebreide menu’s met veel streekproducten op de kaart maar ook voor de snelle hap kun je terecht in de eetcafés die in het centrum van Helmond te vinden zijn.

Bekijk alle uitgaansgelegenheden in Helmond op VVV de Peel

winkelen in helmond

 

Visit Helmond

In Helmond is er altijd iets te doen! Bekijk wat je zoal kunt doen in Helmond en in de omgeving. Bezoek je deze regio langer? Je kunt er overnachten in een hotel of bezoek een unieke locatie om je verblijf in het prachtige Noord-Brabant te ervaren zoals een echte Brabander dat doet!