Wat te doen in Heinkenszand

Ga heerlijk ontspannen in Heikenszand!

Heinkenszand is een dorp in de gemeente Borsele, en ligt in de provincie Zeeland. In het Zeeuws zeggen ze Eintjeszand. Heinkenszand is een relatief klein dorp met ongeveer 5500 inwoners. Eintjeszand is in de 14e eeuw ontstaan bij het inpolderen van een zandplaat tussen de Schenge en de Zwake. De zandplaat behoorde ooit aan ene Hein of Heinken toe. Vandaar de naam van het dorp!.

Heikenszand is een prachtige dorp is genoeg te doen en te beleven!

Wat te doen in Heinkenszand

Heinkenszand is ook wel de toegangspoort van Borsele! Je kunt er heerlijk ontspannen en voor de natuurliefhebbers is het een heerlijke plaats om te genieten!

Heinkenszand heeft leuke evenementen van een Winterfair, de Molendagen, Zwemloop een Bluesfestival tot de Sinterklaas intocht en diverse leuke acties waar de lokale inwoners altijd graag aan mee doen! Heinkenszand is gastvrij en heeft een gezellig winkelcentrum met de meest uiteenlopende winkels.

Wandelen in de Natuur

Heinkenszand ligt in ‘de Zak van Zuid-Beveland’, een gebied dat aangewezen is als Nationaal Landschap.

In en om Heikenszand zijn prachtige wandelroutes! Wandel langs diverse bezienswaardigheden en ontdek de prachtige natuur in de omgeving. Uiteraard kun je als fietsliefhebber in deze omgeving ook genieten! Ga zeker ook langs het strand bij de Kaloot! Als u Heinkenszand bezoekt, bezoek dan zeker één van de gezellige restaurants of Brasserie. Je wordt er niet alleen hartelijk ontvangen maar je kunt er ook overheerlijk eten en drinken tot in de late uurtjes!

Bekijk de routes

Landgoed Landlust

Landlust ligt op een deel van de zandrug waarop ook de dorpskern van Heinkenszand ligt. Het tegenwoordige landgoed ligt gedeeltelijk binnen de grenzen van de historische buitenplaats Watervliet. De geschiedenis van deze buitenplaats gaat terug tot in de 16e eeuw.

Lees alles over Landgoed Landlust

Bezoek in Zeeland ook de dorpen:

Geniet in heel Zeeland van de natuur en het water!