Wat te doen in Heerhugowaard

Ga een dagje uit naar Heerhugowaard.

Heerhugowaard is een plaats in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Heerhugowaard behoort tot de regio West-Friesland net als Enkhuizen, Medemblik, Den Helder, Schagen en Callantsoog.

Heerhugowaard grenst aan de stad Alkmaar.

Wat te doen in Heerhugowaard

Heerhugowaard is van oorsprong een polderdorp en omgeven door weilanden, rietkragen en een kilometerslange hoge ringdijk. Het is inmiddels in Heerhugowaard een stuk moderner met vele mogelijkheden en activiteiten voor jong en oud!

Hou je van de natuur? Dan is Heerhugowaard ‘The place to be!‘ Pak de fiets of trek er al wandelend op uit voor een mooie tocht door de natuur en omgeving. De vele fiets- en wandelroutes zullen doen verbazen. De monumentale boerderijen vertellen je alles over de geschiedenis van Heerhugowaard.

In het centrum van Heerhugowaard kun je gezellig shoppen en wil je even uitrusten dan zijn de lunchrooms voor je geopend voor een hapje en een drankje. Op de vele terassen bij de restaurants kun je heerlijk vertoeven. Ook voor een avond je uit in Heerhugowaard zijn er veel faciliteiten.

Ga een avondje naar de bioscoop of theater. Theater Cool heeft een leuk en diversiteit aan voorstellingen voor jong en oud! Ga een avondje bowlen en daarna gezellig een café in voor een drankje.

Je kunt ook blijven overnachten in Heerhugowaard. Kies je voor een hotel, of wil je liever naar een bed & breakfast? Welk verblijf je ook kiest er is volop keuze in Heerhugowaard. Verblijf gezellig een weekendje of langer in Heerhugowaard!

Evenementen in Heerhugowaard

Wil je een dagje uit in de Heerhugowaard? Er zijn altijd leuke evenementen in en om het centrum. Breng een bezoek aan een musea, galerie of een markt, concert, voorstelling.

Bekijk de agenda van Heerhugowaard

Ben je in Heerhugowaard, ga dan ook even naar Alkmaar, Hoorn of richting de zee. Egmond aan Zee en Callantsoog zijn aanraders voor een leuke dag uit!

Ontdek Heerhugowaard!