Wat te doen in Heemskerk

Bezoek de historische gemeente Heemskerk.

Heemskerk is een plaats in de provincie Noord-Holland. Castricum, Zaandam en Beverwijk zijn plaatsen vlakbij Heemskerk. Heemskerk heeft een uitgestrekt natuurgebied voor de natuurliefhebbers is het Noordhollands Duinreservaat een aanrader!

Wat te doen in Heemskerk

Heemskerk heeft een rijke geschiedenis! In de hele regio hebben vele kastelen gestaan. Bijna alle kastelen bevonden zich aan de rand van de oude strandwallen. Heemskerk is een kustplaats met vlakbij duin en natuurgebieden en het strand!

De vele historische monumenten vind je in en om Heemskerk. In het Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis kom je alle te weten over de luchtoorlog 1940 – 1945 en in het bijzonder de inzet van de mensen van de luchtmachten in die periode. Kom alles te weten over er bijvoorbeeld werd gecommuniceerd tijdens de oorlog vanuit de lucht om naar de grond, en hoe de aanvallen werden voorbereid.

Bezoek de website van het Luchtoorlog Museum 

Ga in Heemskerk ook zeker langs de Kasteeltuin Assumburg. Wandel door de bijzondere baroktuin van het Koetshuijs en de Kasteeltuin!

Bezoek de unieke kasteeltuin

Evenementen Heemskerk

In Heemskerk worden door het jaar heen tal van evenementen georganiseerd. Er is jaarlijks een kermis en tal van markten en braderieën. Ook in Cultuurhuis Heemskerk en in de Culturele cirkel zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Vooral in de vakantiemaanden zijn er leuke activiteiten en evenementen in Heemskerk.

In het gezellige centrum tref je vele leuke winkels en kun je uiteraard ook naar een gezellig café gaan voor een hapje en een drankje.

Geniet van de relaxte sfeer en dorpse gezelligheid van Heemskerk. Maak een uitstapje naar Beverwijk of fiets langs de uitgestrekte bloemenvelden richting het strand!

Met de kinderen kun je ook naar het zwembad of naar de midgetgolfbaan gaan voor een actief uitje. Een uitje naar Kinderboerderij Dierendorp is leuk en educatief!

Ontdek Heemskerk!

Tip: Neem de tijd om Heemskerk nog meer te ontdekken op Heemskerkzeevantijd.nl