Wat te doen in Harderwijk

Harderwijk is een Hanzenstad wist jij dat?

Harderwijk ligt in de provincie Gelderland. Harderwijk is omgeven door natuur en water. Aan de overkant van het Veluwemeer ligt de provincie Flevoland. Ermelo, Putten en Nunspeet zijn plaatsen nabij Harderwijk.

Wat te doen in Harderwijk

Harderwijk is een gezellige stad waar altijd veel te beleven is. De boulevard en het Dolfinarium zijn de trekpleisters voor toeristen. Veel bezoekers gaan na een dagje in het Dolfinarium graag nog even de binnenstad van Harderwijk in door de gezellig en gastvrijheid van de stad en de inwoners.

Hanzestad Harderwijk

Harderwijk is een Hanzestad. Talloze historische gebouwen en monumenten tref je aan in Harderwijk. Harderwijk ligt aan de rand van de Veluwe. De handel van vroeger die door de schepen werden verscheept naar Duitsland, Engeland en Vlaanderen laten nog altijd hun sporen na.

Wandel door de stad richting het Stadhuis welke in de middeleeuwen werd gebouwd.

De Onze Lieve Vrouwekerk stamt uit de 14 en 15e eeuw. De kerk is zeker een bezichting zeker waard. De vele schilderijen in de kerk zijn een lust voor het oog.

Winkelen in Harderwijk

Het gezellige centrum in Harderwijk tref je tientallen winkels. Van lokale ondernemers tot aan de grote merken. Je vindt ze in de winkelstraten van Harderwijk. Iedere zaterdag is er de wekelijkse warenmarkt op het Kloosterplein.

TopTip: Shop en koop bij de lokale ondernemers in Harderwijk

Shop bij de Blije Meisjes in de binnenstad van Harderwijk. Blije Meisjes vintagewinkel, vinden authenticiteit en hergebruik van items erg belangrijk. De missie van Blije Meisjes is om jou en de wereld nog een stukje mooier te maken! Je vind Blije Meisjes aan de Hondegatstraat 17.

Bij Eef & Co aan de Hondegatstraat 10 koop je alles met de kwaliteit van vroeger.  Eef & Co is de mooiste nostalgische winkels van Nederland. Oudhollands schoonmaken, borstelwerken alles op gebied van Emaille, linnengoed en diverse cadeau artikelen, je vind het bij Eef & Co.

Nog meer kleding koop je bij Beer en Bo. Beer en Bo is een bijzondere conceptstore in hartje Harderwijk, waar duurzaamheid voorop staat. Duurzaam in de zin van de prachtige tweedekans merkkleding. Aan de Donkerstraat in Harderwijk koop je bij Beer en Bo duurzaam in de zin van de prachtige tweedekans merkkleding voor kinderen en dames en duurzaam in de zin van de nieuwe kado-artikelen, waarin ze zich echt onderscheiden van de meeste andere winkels.!

Loop door de winkelstraten ook langs Bruggestraat 37. Loop binnen bij Wolatelier Knots. Daar vindt je alles voor brei- en haakgarens; wol, katoen, alpaca en acryl, voor elke portemonnee. Daarnaast zijn er vaak leuke workshops te volgen bij Wolatelier Knots.

Na een gezellig dag winkelen plof je neer op een terras bij de plaatselijke horeca of kun je de dag met een hapje en een drankje op het stadsstrand afsluiten.

Evenementen in Harderwijk

Jaarlijks zijn er tal van activiteiten en festiviteiten in Harderwijk.

Ga met een gids de stad ontdekken en kom op plekken waar je niet zomaar zou komen. Harderwijk is een stad met een rijke geschiedenis.

Harderwijk heeft een gevarieerd aanbod voor iedereen. Ben je een liefhebber van theater, muziek of kunst? Dan tref je het in Harderwijk. Er worden diverse festivals georganiseerd en de musea hebben de deuren geopend voor de kunst- en cultuurliefhebbers.

Het gevarieerde aanbod zie je terug in het theater. Theater Harderwijk heeft voor jong en oud jaarlijks een mooie programmering.

Hanze Fietstocht

Ga de omgeving ontdekken op de fiets. De Hanze Fietstocht neemt je mee door de natuur en brengt je naar onder andere Hattem en Elburg.

Download hier de route

Dolfinarium Harderwijk

Ben je eenmaal in Harderwijk dan kun je het Dolfinarium niet overslaan.

Toptip: Lees onze blog over het Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. In het Dolfinarium kun je naar zeehondenshows, het voeren van walrussen en springende dolfijnen kijken. Boven én onder het water. Maar, dat zijn niet de enige waterdieren in het park.

Wil je weten welke dieren er allemaal te zien zijn? Bekijk ze hier

Tevens zijn er vele shows gedurende de dag en vertellen de verzorgers graag alles over hun waterdieren.

Nog niet uitgekeken in Harderwijk?

Verblijf een paar nachten in Harderwijk, bezoek een café in de avond en ervaar zelf de gezelligheid in de stad en zijn gastvrije inwoners. Verken ook de omgeving. Hanzestad Zwolle is ook een prachtige stad om te ontdekken!

Toptip: Lees nog meer activiteiten op Heerlijk Harderwijk