Wat te doen in Haarlem

Haarlem neemt je mee

Wat te doen in Haarlem. In het westen van ons land ligt Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem heeft een sfeervol, historisch stadscentrum waar u veel authentieke straatjes en monumenten vindt.

Wat is er allemaal te doen in Haarlem?

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winkelrijke en autoluwe historische binnenstad. Bent u meer een liefhebber van zee en strand, kom dan naar de nabijgelegen badplaats Bloemendaal aan zee. Ideaal om heerlijk uit te waaien of lekker te zonnen en te zwemmen.

Bezienswaardigheden in Haarlem

Vindt u de lente ook zo’n prachtig jaargetijde? Dan moet u echt eens langskomen in de Haarlemse Keukenhof. In het voorjaar kunt u hier optimaal genieten van een overdaad aan typische voorjaarsbloemen zoals krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten en lelies.

Ook bijzonder om te bekijken is De Amsterdamse Poort; de laatste overgebleven stadspoort in Haarlem, welke dateert van 1355. Wat te doen in Haarlem,  meer dag uitjes en bezienswaardigheden! Zoekt u een leuk uitje voor de zondag? Bekijk dan hier alle uitjes op zondag in Haarlem!

Uitgaan in Haarlem

Na Maastricht telt Haarlem de meeste restaurants en cafés van Nederland. U kunt hier dus uitstekend terecht voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod. Bent u op zoek naar een simpel of juist exclusief restaurant?

Wilt u wat drinken in een gezellige bruine kroeg of juist in een trendy koffiebar? Het is allemaal mogelijk in Haarlem!

Visit Haarlem!

Andere leuke uitjes

Bij de Massagerette in Haarlem kunt u terecht voor diverse massages waarbij u het drukke dagelijkse leven even kunt ontvluchten en waar u volop kunt genieten van de massage en de rust.

In Haarlem vindt u nog veel meer op het gebied van beauty en wellness. Wilt u liever shoppen? Dan is Haarlem een heel leuke stad. Ook kunt u online winkelen. Voor de leukste woonaccessoires moet u eens een kijkje nemen bij de woon-webwinkels.

Haarlem Jazzstad

Haarlem Jazzstad is het grootste gratis jazzfestival van Europa. Elk jaar in augustus komen er duizenden bezoekers af op dit fantastische festival dat plaatsvindt in de gezellige binnenstad van Haarlem. Op en rond de Grote Markt vinden gedurende 5 dagen grote en kleine concerten plaats.

Haarlem Culinair

Begin augustus vindt jaarlijks het Haarlem Culinair plaats. Op deze dagen wordt de Grote Markt volledig omgetoverd tot een culinair terrein.

Verschillende restaurants uit Haarlem en omgeving presenteren zich tijdens dit evenement aan de bezoekers. Ideaal om bij meerdere restaurants langs te gaan en van diverse gerechten te proeven!

Als u van zee, strand, voorjaarsbloemen en culinaire evenementen houdt, dan is een bezoek aan Haarlem echt een aanrader!