Wat te doen in Gieten

Gieten ligt op de Hondsrug, een langgerekte rug in Drenthe en Groningen.

Ten oosten van Assen, in de provincie Drenthe, ligt Gieten. Gieten ligt op de Hondsrug, een langgerekte rug in Drenthe en Groningen. Gieten is onderdeel van Gemeente Aa en Hunze en is bij uitstek geschikt voor een stevige wandeling of fietstocht.

Wat te doen in Gieten

Gieten ligt te midden van een natuurrijk gebied, met aan de noordzijde het Zwanemeerbos, ontstaan door de zandwinning. Aan de westkant van Gieten ligt Boswachterij Gieten-Borger. Een ruim bosgebied met verschillende wandel-, fiets- en mountainbikepaden. Even verderop, in Gasselte, ligt het Gasselterveld met onder andere het prachtige blauwe meer van ’t Nije Hemelriek en het Boomkroonpad, een pad langs de toppen van de bomen.

Winkelen

Het winkelcentrum van Gieten is klein en knus. Je kunt er terecht voor je dagelijkse boodschappen en andere eerste levensbehoeften. Daarnaast zitten er enkele lokale ondernemers gevestigd, zoals een warenhuis, modewinkel en diverse tweedehands zaken.

Kunst en cultuur

In de buurt van Gieten, in het nabij gelegen Eext, vindt je onder andere Hunebed D13 en D14. Een historisch herkenningspunt uit de bronstijd. Even verderop, in Anloo, zijn onder andere een grafheuvel, meer Gagelveen en Hunebed D11 te bezichtigen.

Er zijn momenteel gesprekken over het openen van een cultureel centrum Gieten.

Activiteiten en evenementen

In Gieten wordt door de Stichting Zomeractiviteiten Gieten jaarlijks rondom moederdag de voorjaarsmarkt georganiseerd. Ook is de stichting verantwoordelijk voor de Avond4Daagse en het gezelligste sportevenement van Gieten: het COOP Beachtoernooi.

Kijk voor de actuele agenda op www.szgieten.nl

Familie

Ook met je familie kun je je in Gieten en omgeving goed vermaken. Neem een picknickmand mee en ga de natuur in of rij indien mogelijk naar een plaats in de buurt van Gieten en geniet van een gezellig dagje weg.

In Gasselte bevindt zich tevens het DX Adventurepark, het grootste open waterpark van Nederland aan de oever van de recreatieplas ’t Gasselterveld. Leer schansspringen en trotseer de obstakels van het aquapark. Een spetterende uitje voor het hele gezin.

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Gieten ligt het Hof van Saksen in Nooitgedacht met een bijbehorend indoor speelparadijs, creatieve Kinder Academies en de Gotcha Arena Lasergame. Of kom naar het ‘state of the art’ zwemparadijs en trotseer de langste trechterglijbaan Saltato.

Gieten is klein maar fijn en biedt veel mogelijkheden in de omgeving.