Wat te doen in februari

Februari is soms een schrikkeljaar, 1 dag meer of minder maakt ons niet uit! In februari valt er van alles te beleven.

Februari is de mooiste maand van het jaar als je het aan verliefde stelletjes vraagt. Want het is de maand dat Valentijnsdag wordt gevierd! We nemen afscheid van de winter, het voorjaar komt eraan. In februari is er van alles te doen in Nederland! Denkt je nou: Wat te doen in februari? Dan hebben wij hier leuke suggesties voor je.

Wat te doen in februari

Het wordt voorjaar! We willen weer naar buiten, we willen de tuin in en zien de lammetjes in de wei en komen de bronstige zwijnen in het bos tegen. De eerste vakantie van het jaar komt eraan, tijdens deze voorjaarsvakantie gaan Nederlanders graag op skivakantie. Maar in Nederland is er ook veel te beleven!.

Valentijnsdag

In februari is het weer zover! Het is de maand van de liefde. Waar neem jij je Valentijn mee naar toe? Kijk bijvoorbeeld bij de uitjes voor een perfecte dagje of weekendje uit!

Tip: De Pathe bioscopen hebben unieke Love Seats, om elkaar even stevig vast te houden tijdens de mooiste en spannendste romantische films van het moment.

Verras jouw Valentijn met een origineel Valentijn cadeau of neem hem of haar mee naar jouw favoriete restaurant. Geniet bijvoorbeeld van een speciaal Valentijn menu in geselecteerde restaurants of trakteer jouw geliefde op een filmavondje.

Lees nog meer Valentijnsdag tips

Vakantie in februari

Het tijd voor een weekje vrij in februari! En wat te doen in de vakantie? Je hoeft je zeker niet te vervelen in februari. Ga je een weekje op vakantie of ga je lekker een paar daagjes weg. Kies de natuur in Drenthe of een grote stad in Nederland om naar toe te gaan! Ook de Waddeneilanden zoals Ameland en Schiermonnikoog zijn heerlijke plaatsen om naar toe te gaan!

We kunnen ook in februari nog genieten van winters weer ook al is het bijna voorjaar in Nederland.

Carnaval in Nederland

Carnaval is een jaarlijks terugkerend volksfeest wat ieder jaar uitbundig wordt gevierd. Tijdens de Carnavalsdagen wordt er gehost, gedronken en worden er optochten georganiseerd met de mooiste praalwagens en kostuums. Carnaval wordt vooral in het zuiden gevierd. In Den-BoschEindhoven en in Limburg wordt Carnaval groots gevierd!

Lees alles over Carnaval

Evenementen in februari

In februari zijn er leuke uitjes en evenementen in Nederland! Wat dacht je van de Huishoudbeurs in de Rai Amsterdam, waar voor iedereen iets te ontdekken valt. Kom proeven, uitproberen, aanpassen en natuurlijk heerlijk shoppen. En met je ticket voor de Huishoudbeurs heb je tevens toegang tot de Negenmaandenbeurs. Voor creatievelingen zijn er de Knotsgekke Kaartendagen en de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht is ook een aanrader!

In Rotterdam kun je als kunstliefhebber je hart ophalen bij de kunstbeurs Art Rotterdam. Zeventig kunstgaleries hebben de beste kunstenaars geselecteerd op kwaliteit, relevantie en originaliteit. Werp een blik op de ontwikkelingen in de beeldende kunst en laat je inspireren.

Of hou je meer van motors? Dan mag je de MOTORBeurs in de Jaarbeus Utrecht niet missen. Dé start van het motorseizoen en een mooie gelegenheid om gloednieuwe modellen te ontdekken en wellicht een mooie occasion of accessoires aan te schaffen. Geniet daarnaast van spectaculaire stuntshows, demonstraties en live motorbuilds.

In februari zijn er ook grotere events en festivals.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Een heel leuk uitje voor sportievelingen onder ons is het ABN AMRO World Tennis Tournament. ABN AMRO World Tennis Tournament is de thuisbasis van één van de grootste indoor tennistoernooien ter wereld. Tijdens het toernooit komen duizenden tennisfans die voor de beste tennissers ter wereld in komen.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort al jaren tot de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland.

Lees alles over het ABN AMRO World Tennis Tournament

Gluren bij de Buren

Een leuk landelijk evenement en jaarlijks in februari is Gluren bij de Buren. Gluren bij de Buren tovert huiskamers om tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Dit initiatief is er om iedereen een kans te geven zijn/haar talenten te laten zien.

In Februari begint ook de voorjaarsvakantie en wat is er dan leuker om met je gezin naar het theater te gaan? Diverse theaters, waaronder het Grand Theater in Groningen, openen hun deuren en komen met een speciale kinderprogrammering. Of bezoek eens een Lente-uitje, uit de speciale jeugdtheaterprogrammering in de regio Utrecht.

Wil je juist even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit? Dan kun je ook heerlijk wandelen in de Nederlandse natuur.

Eropuit in februari

In Nederland zijn er tal van evenementen in februari. Maar, gaat een event of uitje plots niet door? Vanwege het weer of overmacht door een pandemie? Wees niet getreurd, er is zijn echt nog vele uitjes die je kunt gaan ondernemen. Wat te doen in februari? Bekijk alle uitjes en evenementen. Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot als je naar een park of museum wilt gaan. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest. Nederland heeft alles! Ga eropuit in februari!

Je leest het! Er is genoeg te doen en te beleven in februari. Het hoeft niet veel te kosten voor als je even geen geld hebt.