Wat te doen in Enschede

Enschede is een bezoek meer dan waard!

Enschede is een gemeente in de provincie Overijssel. Naast de stad Enschede, l de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo, Glanerbrug en de buurtschap Twekkelo ook in de gemeente Enschede.

Wat te doen in Enschede

In Enschede zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten te bezoeken en te beleven. Kies je voor het gezellige centrum, wil je de stad verkennen of wil je juist liever de natuur in? Alles kan in Enschede. Een wandeling door het centrum is een goed idee als je de historie wilt ontdekken van Enschede. Ontdek Enschede te voet en wandel langs de historische plekjes in de binnenstad. Je komt dan alles te weten over het ontstaan van Enschede en over het rijke textielverleden.

De gebouwen waar vroeger de rijke textielbaronnen woonden kom je ook tegen tijdens de wandeling. Uiteraard loop je ook langs diverse monumenten en kunstwerken.

Trek de natuur in! Enschede heeft mooie fiets- en wandelroutes, maar je kunt uiteraard ook op pad zonder gids. Richting vliegbasis Twenthe kom je prachtige natuurgebieden en landgoederen tegen. Of volg de Fliegerhorst fietsroute. Je komt dan langs vele cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Een bezoek aan Enschede is echt de moeite waard!

Cultuur in Enschede

Enschede heeft tal van culturele mogelijkheden! In het Rijksmuseum Twenthe zijn prachtige collecties te bewonderen. Of neem de kinderen mee naar de interactieve Museumfabriek.

In de theaters in Enschede is jaarlijks een breed programma aan voorstellingen te zien. Musicals, toneel of kindervoorstellingen, maar ook dans en cabaret kun je treffen in de agenda’s van de Theaters Concordia, Vestzaktheater, De Kleine Willem, Wilminktheater en Muziekcentrum of Theater Agora. Bij alle theaters is de agenda jaarlijks goed gevuld en er is altijd wel iets, voor jong én oud.

Bekijk de theaters in Enschede
Winkelen in Enschede

Enschede is een gezellige winkelstad. Tal van modemerken, kleine boetiekjes en veel lokale speciaalzaken vind je in het centrum. De winkels in de binnenstad zijn zeven dagen per week geopend. In alle straatjes in het centrum vind je één en al gezelligheid. Bezoek vooral de straatjes zoals de Haverstraatpassage, Walstraat, De Heurne en Zuiderhagen.

Midden in het centrum op De Oude Markt zijn een groot aantal gezellige eetcafés, brasserieën en lunchrooms om even uit te rusten of om af te spreken met vrienden. Geniet van en lekker drankje met een borrelhapje of ga lekker uit eten in Enschede.

Evenementen in Enschede

In Enschede zijn er het hele jaar vele evenementen. Tijdens de vele evenementen komen er jaarlijks duizenden bezoekers naar Enschede. De hardloopwedstrijden, Batavierenrace en de  Enschedese Marathon zijn bekende wedstrijden in Enschede. Het Vrijheidsfestival en KingSize Festival, Muziek in de Straten zijn jaarlijks echte publiekstrekkers.

De Enschedese Fietsvierdaagse is er voor de fietsliefhebbers. En krijg je geen genoeg van de natuur? Dan kun je al wandelend ook de natuur in trekken.

Lees meer over alle evenementen in Enschede

Je bent er van harte welkom in Enschede! Bezoek na deze bruisende stad ook een andere stad in Overijssel. Zo kun je in Zwolle, Kampen of Oldenzaal ook shoppen, wandelen of de stad verkennen.