Wat te doen in Enschede

Enschede is een bezoek meer dan waard!

Enschede is een gemeente in de provincie Overijssel. Naast de stad Enschede, zijn de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo, Glanerbrug en de buurtschap Twekkelo ook in de gemeente Enschede.

Wat te doen in Enschede

In Enschede zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Kies je voor het gezellige centrum of wil je de stad verkennen of wil je juist liever de natuur in. Alles kan in Enschede! Een wandeling door het centrum is een goed idee als je de historie wilt weten van Enschede. Ontdek Enschede te voet en wandel langs de historische plekjes in de binnenstad. Je komt dan alles te weten over het ontstaan van Enschede en over de rijke textielverleden.

De gebouwen waar vroeger de rijke ‘textielbaronnen’ woonden kom je ook tegen tijdens de wandeling! Uiteraard loop je ook langs diverse monumenten en kunstwerken. Trek de natuur in! Enschede heeft mooie fiets en wandelroutes maar je kunt uiteraard ook op pad zonder gids. richting vliegbasis Twenthe kom je prachtige natuurgebieden en landgoederen tegen. Ga de Fliegerhorst fietsroute volgen! Je komt dan langs vele cultuurhistorische bezienswaardigheden!

Een bezoek aan Enschede is echt de moeite waard!

Cultuur in Enschede

Enschede heeft tal van culturele mogelijkheden! In het Rijksmuseum Twenthe zijn prachtige collecties te bewonderen. of neem kinderen mee naar de interactieve Museumfabriek.

In één van de theaters in Enschede zijn jaarlijks een groot diversiteit aan voorstellingen te zien. Musicals, toneel of kindervoorstellingen maar ook dans en cabaret kun je treffen in de agenda’s van de Theaters Concordia, Vestzaktheater, De Kleine Willem, Wilminktheater en Muziekcentrum of Theater Agora. Bij alle theaters is de agenda jaarlijks goed gevuld en voor jong én oud wat wils!

Bekijk de theaters in Enschede

Winkelen in Enschede

Enschede is een gezellige winkelstad! Tal van modemerken, kleine boetiekjes en veel lokale speciaalzaken vind je in het centrum. De winkels in de binnenstad zijn zeven dagen per week geopend! In alle straatjes in het centrum vind je een en al gezelligheid! Bezoek voord de straatjes zoals de Haverstraatpassage, Walstraat, De Heurne en Zuiderhagen.

winkelen in enschede

Midden in het centrum op De Oude Markt zijn een groot aantal gezellige eetcafés, brasserieën en lunchrooms om even uit te rusten of om af te spreken met vrienden. Een lekker drankje met een borrelhapje of ga lekker uit eten in Enschede!

Evenementen in Enschede

In Enschede zijn er het hele jaar vele evenementen. Tijdens de vele evenementen komen er jaarlijks duizenden bezoekers naar Enschede. De hardloopwedstrijden, Batavierenrace, Enschedese Marathon zijn bekende wedstrijden in Enschede. Het Vrijheidsfestival en KingSize Festival, Muziek in de Straten zijn jaarlijks echte publieks trekkers.

De Enschedese Fietsvierdaagse is er voor de fietsliefhebbers! En krijg je niet genoeg van de natuur dan kun je al wandelend ook de natuur in trekken!

Lees meer over alle evenementen in Enschede

U bent er van harte welkom in Enschede! Bezoek na deze bruisende stad ook een andere stad in Overijssel. Zo kun je in Zwolle, Kampen of Oldenzaal ook shoppen, wandelen of de stad verkennen!