Wat te doen in Egmond aan Zee

Ga een dag naar het strand!

Egmond aan Zee is ligt in de provincie Noord-Holland. Wat te doen in Egmond aan Zee? Egmond aan Zee is een badplaats waar jaarlijks vele toeristen hun vakantie vieren. Egmond aan Zee behoort tot de gemeente Bergen. 

Wat te doen in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee ontwikkelde zich in 1400 als een echt vissersdorp. Om de hele geschiedenis te weten over Egmond aan Zee, dan moet je naar het Museum van Egmond gaan. Egmond aan Zee is perfect voor een dagje er even helemaal lekker uit!  Ieder seizoen is er in Egmond van alles te zien en te doen. Tal van activiteiten kun je doen op het strand. In het water of sportief op het strand. Als de zon schijnt lekker zonnen of wandelen door de duinen.

Tip: Maak een avond wandeling door de duinen en geniet van de spectaculaire zonsondergang!

Egmond aan Zee bied rust voor degene die dat willen en gezelligheid in de strandpaviljoens voor degene die van een drankje houden. In het dorp zelf zijn een aantal leuke winkels maar ook tal van restaurants, ijssalons en cafés waar het altijd erg gezellig is! Geniet van een ontspannen dagje aan het strand van Egmond aan Zee. Strek je uit op het zand, neem een verfrissende duik in de Noordzee en geniet van de zon en het geluid van de golven. Het strand van Egmond aan Zee is breed en schoon, ideaal om te wandelen, zonnebaden, zwemmen en strandactiviteiten.

Ontdek de geschiedenis van de Egmondse Abdij, een voormalig klooster dat dateert uit de 10e eeuw. Bezoek de Abdijkerk en het Abdijmuseum en leer meer over het rijke religieuze en culturele erfgoed van Egmond aan Zee en de omliggende regio.

Vuurtoren van Egmond aan Zee

Beklim de iconische vuurtoren van Egmond aan Zee voor een prachtig uitzicht over de kustlijn en de Noordzee. Leer meer over de geschiedenis van de vuurtoren en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Vergeet niet je camera mee te nemen voor mooie foto’s!

Verken daarna de prachtige duinen en bossen rondom Egmond aan Zee via de vele wandel- en fietsroutes. Geniet van de natuurlijke schoonheid van de kuststreek, spot wilde dieren zoals konijnen, herten en vogels, en ontdek verborgen plekjes en uitkijkpunten.

Egmondse duinen

In de Egmondse duinen zal je verbaasd zijn van de flora en fauna! De eindeloze wandel- en fietspaden nemen je mee langs de Schotse Hooglanders en de meest prachtige bloemen en planten. In het Noord-Hollandse Duinreservaat kun je over de paden wandelen of fietsen richting Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Casticum of Schoorl.

Lees meer over Egmond aan Zee

De routes in de duinen wijzen je de weg. Verdwalen zal je niet overkomen! Alle seizoen is Egmond aan Zee prachtig. Ga in het voorjaar op de fiets door de polder e geniet van de uitgestrekte bollenvelden. Sommige bollenkwekers hebben hun kas deuren voor je geopend en kun je een kijkje nemen of zelf een bosje bloemen gaan plukken! Het strand en de duinen zijn de grootste bezienswaardigheden van Egmond aan Zee.

Bezoek ook zeker het Scheepvaartmuseum Prins Hendrik en het Botenhuis van de de Reddingsmaatschappij (KNRM).

Vakantie  Egmond aan Zee

Breng in de vakantie een bezoek aan het historische Slot op den Hoef, een middeleeuws kasteel gelegen in het centrum van Egmond aan den Hoef, nabij Egmond aan Zee. Verken de prachtige tuinen, ontdek de geschiedenis van het kasteel in het museum, en geniet van de rustige sfeer van deze historische plek.

Proef de lokale smaken van Egmond aan Zee in een van de vele restaurants, strandtenten en eetcafés langs de boulevard. Geniet van verse visgerechten, traditionele Nederlandse gerechten en internationale cuisine, terwijl je uitkijkt over de zee.

Ben je een aantal dagen of ga je op vakantie naar Egmond aan de Zee, ga dan ook zeker even langs de andere prachtige toeristische dorpen en gemeenten in de regio. Zo kun je al wandelend of fietsend zo richting Alkmaar of Bergen of Schoorl gaan. De hele omgeving in dit stukje Noord-Holland is prachtig! Ook voor kinderen is er altijd van alles te doen in Egmond aan Zee! Pak je schepnet en vang de vele krabbetjes op het strand!

Wil je nog meer redenen weten waarom je echt eens naar Egmond aan Zee moet gaan? Lees ze hier!

Geniet in Egmond aan Zee!