Wat te doen in Egmond aan Zee

Ga een dag naar het strand!

Egmond aan Zee is ligt in de provincie Noord-Holland. Egmond aan Zee is een badplaats waar jaarlijks vele toeristen hun vakantie vieren. Egmond aan Zee behoort tot de gemeente Bergen.

Wat te doen in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee ontwikkelde zich in 1400 als een echt vissersdorp. Om de hele geschiedenis te weten over Egmond aan Zee, dan moet je naar het Museum van Egmond gaan.

Egmond aan Zee is perfect voor een dagje er even helemaal lekker uit!

Ieder seizoen is er in Egmond van alles te zien en te doen. Tal van activiteiten kun je doen op het strand. In het water of sportief op het strand. Als de zon schijnt lekker zonnen of wandelen door de duinen.

Tip: Maak een avond wandeling door de duinen en geniet van de spectaculaire zonsondergang!

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee bied rust voor degene die dat willen en gezelligheid in de strandpaviljoens voor degene die van een drankje houden. In het dorp zelf zijn een aantal leuke winkels maar ook tal van restaurants, ijssalons en cafés waar het altijd erg gezellig is!

Egmondse duinen

In de Egmondse duinen zul je verbaasd zijn van de flora en fauna! De eindeloze wandel- en fietspaden nemen je mee langs de Schotse Hooglanders en de meest prachtige bloemen en planten. In het Noord-Hollandse Duinreservaat kun je over de paden wandelen of fietsen richting Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Casticum of Schoorl.

Lees meer over Egmond aan Zee

De routes in de duinen wijzen je de weg. Verdwalen zal je niet overkomen! Bezoek ook zeker de vuurtoren! Op een aantal dagen per week kun je de J.C.J. Speijk van binnen bekijken.

Wat te doen in Egmond aan Zee

Alle seizoen is Egmond aan Zee prachtig. Ga in het voorjaar op de fiets door de polder e geniet van de uitgestrekte bollenvelden. Sommige bollenkwekers hebben hun kas deuren voor je geopend en kun je een kijkje nemen of zelf een bosje bloemen gaan plukken!

Het strand en de duinen zijn de grootste bezienswaardigheden van Egmond aan Zee. Bezoek ook zeker het Scheepvaartmuseum Prins Hendrik en het Botenhuis van de de Reddingsmaatschappij (KNRM).

Vakantie  Egmond aan Zee

Ben je een aantal dagen of ga je op vakantie naar Egmond aan de Zee, ga dan ook zeker even langs de andere prachtige toeristische dorpen en gemeenten in de regio. Zo kun je al wandelend of fietsend zo richting Alkmaar of Bergen of Schoorl gaan.

De hele omgeving in dit stukje Noord-Holland is prachtig! Ook voor kinderen is er altijd van alles te doen in Egmond aan Zee! Pak je schepnet en vang de vele krabbetjes op het strand!

Wil je nog meer redenen weten waarom je echt eens naar Egmond aan Zee moet gaan? Lees ze hier!

Geniet in Egmond aan Zee!