Wat te doen in Dronten

Er is genoeg te doen in Dronten!

Dronten is een gemeente in de provincie Flevoland. Dronten ligt pal naast Lelystad en Biddinghuizen en Swifterbant. Bijzonder in Dronten is de 60 kilometer lange kustlijn en het landschap.

Wat te doen in Dronten? Lekker uitwaaien aan het strand, het bruisende stadsleven in of de natuur in trekken.

Het kan allemaal in Dronten!

Wat te doen in Dronten

Dronten is een prachtige stad met veel extra’s voor jong en oud. Hou je van wandelen of fietsen of wil je een combinatie van maken? Dan is Dronten bij uitstek een goede keuze. Je kunt in Dronten volop genieten van de buitenlucht, musea voor kunst en cultuur en van ontspannen aan het strand.

Een bijzondere wandelroute in Dronten is de ‘Bomenroute’. Ongeveer 5 kilometer wandelen langs 27 boomsoorten. Haal de wandelroute bij VVV Dronten en wandel door de stad langs de verschillende bomen. Uiteraard zijn er nog meer wandel en fietsroutes te verkrijgen en kun je zelf er op uit gaan. In Dronten zul je niet zo snel verdwalen.

Evenementen in Dronten

Jaarlijks zijn er tal van evenementen in Dronten zoals;

  • WijLand Festival
  • Meerpaaldagen
  • Winterfestival
  • Kerstloop Dronten

In het centrum van Dronten is er altijd wel iets te doen! De vele winkels en de grote pleinen zijn de perfecte uitvalsbasis voor markten en braderieën. Je kunt op de vele trassen gezellig wat drinken en je maakt je dagje Dronten compleet als je aanschuift in één van de vele restaurants.

Bekijk de agenda van Dronten

Drontermeer

Het Drontermeer ligt tussen de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. In het Drontermeer liggen drie eilandjes. Op één van die eilanden. genaamd de Eekt. mag je ook op recreëren. De smalle vaargeul is ondiep waardoor er geen vrachtverkeer mogelijk is. Op het Drontermeer kun je genieten van de natuur en het water!

Drontermeer

Verblijf je meerdere dagen in de provincie? Bezoek dan ook zeker Lelystad en Biddinghuizen en sla vooral Attractiepark Walibi niet over!

 

Veel plezier in Dronten en de provincie!