Wat te doen in Dokkum

Ontdek de historische stad Dokkum!

Dokkum is een stad in de provincie Friesland. Dokkum ligt ten zuiden van de Waddenzee en ten westen van het Lauwersmeer. Dokkum is een van de Friese elf steden.

Wat te doen in Dokkum

Ontdek Dokkum al fietsend, wandelend of varend. Er zijn tal van prachtige gebouwen, kerken en monumenten. Rondom de binnenstad kun je heerlijk wandelen over de stadswallen en de bolwerken met daaromheen water. Ook in de parken in Dokkum zoals het Bonefatiuspark, het Tolhuispark of het Lindenhof kun je heerlijk genieten. Huur een boot en ga al varend Dokkum verkennen.

In Dokkum zijn er het hele jaar tal van evenementen. Ook kun je in de gezellige historische stad vele gebouwen bezichtigen en winkelen. Blijf je overnachten, een paar dagen langer in Dokkum? Rij dan ook richting Holwerd en bezoek een dagje Ameland.

Bezienswaardigheden in Dokkum

De geschiedenis van Dokkum begint in het jaar 754 met de roofmoord op missionaris Bonifatius en zijn 52 metgezellen. Dokkum heeft meer dan 140 rijksmonumenten en in de historische binnenstad van Dokkum kun je nog een bezoek brengen aan de RK Bonifatiuskerk en aan de Bonifatius tentoonstelling in Museum Dokkum.

Naast Museum Dokkum waar je alle te weten zult komen over de geschiedenis van Dokkum moet je ook zeker naar Bonifatius Stadsboerderij.

Wist je dat, Dokkum het keerpunt is van de Elfstedentocht?

11Fountains Dokkum

Dokkum is net als Harlingen, Leeuwarden en Franeker één van de Elfsteden van de Elfstedentocht en heeft daarom net als alle andere Elfsteden in 2018 een prachtige fontein gekregen. Dokkum heeft de fontein genaamd De IJsfontein gekregen. De IJsfontein is een speelbal van de elementen en geen dag hetzelfde.

De fontein staat aan de markt in Dokkum.

Winkelen in Dokkum

Dokkum kent vele leuke winkelstraten waar je leuke kleding, woonaccessoires, Friese souvenirs, Berenburg  of een goed boek kunt kopen. Daarnaast kun je gezellig in de eetcafé en brasserieën van een kopje koffie of thee of een lekkere lunch genieten. Hou je van winkelen? In Dokkum vindt je het allemaal! Het is genieten in de historische binnenstad.

Als je op een woensdag in Dokkum bent dan is er ook markt en op vrijdagavond is het koopavond in Dokkum. Tegenwoordig heeft Dokkum ook diverse koopzondagen.

Evenementen in Dokkum

Leuke evenementen, activiteiten zijn er volop in Dokkum. Ook voor de cultuurliefhebbers zijn er in Dokkum leuke evenementen. Jaarlijks staat de agenda vol in Dokkum!

Bekijk de agenda van Dokkum voor de leukste evenementen

Welkom in Dokkum! Alles wat je zoekt in een stad, vind je in Bonifatiusstad Dokkum!