Wat te doen in Den Helder

Bezoek in Noord-Holland Den Helder!

Den Helder ligt in de provincie Noord-Holland. Vanuit Den Helder ga je rechtstreeks met de boot naar het eiland Texel. Naastgelegen plaatsen zijn Julianadorp, Callantsoog en Anna Paulowna.

Wat te doen in Den Helder

Den Helder wordt ook wel de Marinestad genoemd. Den Helder wordt omringd door water. De Waddenzee, Noordzee en het Marsdiep omringen de stad. De prachtige natuur, de toeristische stad heeft alles! Pak de fiets en ga door de vele uitgestrekte natuurgebieden of trek je wandelschoenen aan en ga op pad door Den helder. De stad zal je verwonderen!

In Den Helder

Den Helder heeft leuke winkels, vele terrassen, een rijke geschiedenis die je kunt beleven in de musea, een theater, bioscoop en vele bezienswaardigheden!

Bezoek het Marinemuseum en ontdek de geschiedenis op het 78 meter lange duikboot die toegankelijk is voor bezoekers.

Ga ook zeker naar;

fort kijkduin

Rondvaart Den Helder

Je kunt vanuit Den Helder mee Zeehonden spotten! Zeehonden zijn nieuwsgierig wellicht komen ze heel dichtbij en kun je ze een visje voeren! De Rondvaart Den Helder gaar varen langs de visserijhaven, de Marinehaven en richting de Waddenzee om de zeehonden te spotten!

Boek gelijk je uitje Zeehonden spotten

Zeehonden spotten

De haven

De haven werd vroeger vooral gebruikt voor de aan en afvoer van handel. Tegenwoordig is dit de toeristische trekpleister met veel vertier.

Ga chillen op het strand of wandel door de haven naar het centrum om daar op het terras neer te ploffen voor een koel drankje met borrelhapje. Tegen de avond komen de menukaarten op tafel en kun je genieten van vele gerechten. Vis wordt op vele manieren bereid. Daar weten ze in Den helder wel raad mee! Geniet van culinaire gerechten in de restaurants in Den Helder!

Overnachten in Den Helder

Wil je langer verblijven in Den Helder? Dat kan! Overnacht op het water op Hotelschip Antje of in de natuur op de camping. Hou je meer van luxe? Ga dan naar een hotel in Den Helder. Als je dan toch blijft overnachten, ga dan ook de stad in zodra de zon onder is! In de haven of in het centrum is nog volop in beweging in de nachtelijke uurtjes. Het is er altijd erg gezellig!

Nog meer te doen in Den Helder

Naast de weekmarkt iedere zaterdag, het strand en de gezellige winkeltjes zijn er ook tal van evenementen in Den Helder. Zo zijn de;

  • Juttersmarkten
  • Marinedagen
  • Muziek evenementen

ook een bezoek aan Den Helder meer dan waard!