Wat te doen in de meivakantie

Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen in de meivakantie!

Wat te doen in de meivakantie. Alle schoolgaande kinderen zijn in de meivakantie vrij, en veel volwassenen nemen dan ook een weekje vakantie. Hét ideale moment dus om er eens samen gezellig op uit te gaan. Er zijn talloze mogelijkheden in heel Nederland, wij hebben een aantal leuke ideeën voor u op een rijtje gezet.

Wat te doen in de meivakantie?

Voor u het weet is het weer zover: de meivakantie! Ondanks de naam valt de meivakantie vaak ook deels in april. In deze vakantie vallen de feestdagen Koningsdag en Bevrijdingsdag. Af en toe valt ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. Afhankelijk van deze feestdagen duurt de vakantie één of juist twee weken.

Boek een overnachting in de meivakantie!

De meivakantie is natuurlijk een uitstekend moment om gezellig een weekendje of midweek weg te gaan! Of u nu met het hele gezin, alleen uw partner of bijvoorbeeld met een groep vrienden weg wil, er zijn allerlei mogelijkheden in de meivakantie. Van groepsaccommodaties tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils. De keuze is reuze voor de meivakantie, dus boek snel!

Activiteiten tijdens Koningsdag

Koningsdag valt natuurlijk ook in de meivakantie, een ideale gelegenheid dus om deze bijzondere dag bijvoorbeeld eens in een andere plaats te vieren. Alle grote steden hebben een uitgebreid programma tijdens Koningsdag, met onder andere op veel plaatsen een vrijmarkt voor kinderen, muzikale optredens en nog veel meer. Onder andere Amsterdam en Groningen zijn steden die veel leuke activiteiten organiseren op deze bijzondere dag.

Kingsday Festival tijdens Koningsdag

In Amsterdam kunt u bijvoorbeeld terecht voor het Kingsday Festival in het Olympisch stadion. Op de verschillende podia staat een grote verzameling van bekende dj’s en andere live acts uit zowel Nederland als het buitenland. In totaal staan er wel zo’n 30 acts op de affiche. Gegarandeerd een leuk feestje dus tijdens de meivakantie!

Koningsdag Festival Rotterdam

Ook Rotterdam heeft natuurlijk een leuk feestje tijdens Koningsdag, logischerwijs het Koningsdag Festival Rotterdam genoemd! Voorgaande editie was een groot succes, en dat wordt hopelijk dit jaar niet anders! Dit jaar wordt er een nóg vette line-up verwacht, met een nóg leukere sfeer en een nieuwe locatie. Houd de website in de gaten voor meer info!

De leukste uitjes tijdens Bevrijdingsdag

Ook Bevrijdingsdag valt in de meivakantie, en ook op deze dag is er elk jaar van alles te doen! Door het hele land worden er leuke Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Zoals elk jaar zijn er ook nu weer enkele ‘Ambassadeurs van de vrijheid’ gekozen.

5 mei is natuurlijk de dag waarop Nederland viert dat we in vrijheid leven. In 1945 zijn we bevrijd van de Duitse bezetting en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar weer op 4 en 5 mei wordt hier bij stil gestaan, het is een moment om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om te realiseren dat deze vrijheid kwetsbaar is.

Bevrijdingsdag in het noorden van Nederland

Er zijn verschillende bevrijdingsfestivals in het noorden van Nederland. In Leeuwarden, Groningen en Assen kunt u op 5 mei terecht om ieders vrijheid te vieren. In Groningen vindt het Bevrijdingsfestival plaats in het Stadspark. Er is een uitgebreid muzikaal programma dat verspreid is over wel zes verschillende podia. Daarnaast is er nog veel meer te beleven, waaronder het Plein van de vrijheid.

Hier komt u meer te weten over hoe vrijheid in andere delen van de wereld wordt ervaren. Op het theaterveldje worden gedurende de dag verschillende korte theatervoorstellingen vertoond. Voor de kinderen is er de Kids Area waar ze zich kunnen vermaken met spel, sport, theater en muziek.

Bevrijdingsdag in het zuiden van Nederland

Ook het zuiden van Nederland is goed vertegenwoordigd met onder andere bevrijdingsfestivals in Roermond, Den Bosch en Vlissingen. Bevrijdingsfestival Limburg wordt gehouden in Roermond en ook daar kunt u een groot feest verwachten.Verschillende bekende artiesten treden hier op.

Ook hier in Limburg is een leuk randprogramma, met verschillende activiteiten zoals verkoop- en informatiestands en debatten.

Bevrijdingsdag in midden Nederland

Ook in het midden van Nederland worden verschillende festivals georganiseerd. Onder andere in Zwolle, Utrecht, Wageningen en Amsterdam kunt u een Bevrijdingsfestival bezoeken. In Zwolle kunt u bijvoorbeeld genieten van het spetterende Bevrijdingsfestival Overijssel! Er is een indrukwekkende line-up bekend gemaakt.

Daarnaast is er bijvoorbeeld een danstheater, waar uiteenlopende dansstromingen aan bod komen. Op de familie- en theaterweide vindt u een gezellig en knus programma met vaste ingrediënten zoals de muziekkiosk en de Zweefmolen.

Lees alles over de Bevrijdingsfestivals

Rhythm & Blues Night in Groningen

In de meivakantie kunt u in Groningen terecht voor de populaire Rhythm & Blues Night! Al zo’n vijfentwintig jaar treden hier toppers op uit de internationale blues, roots en rhythm ‘n’ blues. Dit mooie evenement wordt georganiseerd in theater De Oosterpoort en ook dit jaar staan er weer een flink aantal nationale en internationale acts op het programma. U zult er zowel grote namen als veelbelovende nieuwkomers tegen komen.

Andere uitjes tijdens de meivakantie

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden.

Er zijn talloze leuke uitjes te ondernemen in de meivakantie!