Wat te doen in de meivakantie

Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen in de meivakantie!

Alle schoolgaande kinderen zijn in de meivakantie vrij, en veel volwassenen nemen dan ook een weekje vakantie.

De meivakantie is hét ideale moment om er eens samen gezellig op uit te gaan. Er zijn talloze mogelijkheden in heel Nederland.

Toptip: Boek je uitje voordat je op pad gaat!

Wat te doen in de meivakantie?

Voor je het weet is het weer zover: de meivakantie! Ondanks de naam valt de meivakantie vaak ook deels in april. In deze vakantie vallen de feestdagen Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Af en toe valt ook Hemelvaartsdag in de meivakantie. Afhankelijk van deze feestdagen duurt de vakantie één of juist twee weken.

Boek een overnachting in de meivakantie!

De meivakantie is natuurlijk een uitstekend moment om gezellig een weekendje of midweek weg te gaan! Of je nu met het hele gezin, alleen je partner of bijvoorbeeld met een groep vrienden weg wil, er zijn allerlei mogelijkheden in de meivakantie.

Van groepsaccommodaties tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils. De keuze is reuze voor de meivakantie, dus boek snel!

Dagje uit

Tijdens de meivakantie is het erg leuk om er een dagje op uit te gaan met de kinderen. Ga naar een pretpark, Dierentuin of boek een kaartje voor een bezoek aan een museum. Ga een met de trein op pad om Nederland te ontdekken. Een dagje weg of langer naar een Waddeneiland is een avontuur!

Op Ameland, Terschelling, Texel, Vlieland of Schiermonnikoog kun je al fietsend het eiland verkennen. De bewoners van het eiland staan je graag te woord voor al je vragen over het eiland.

Ontdek de natuur, ga wandelend de bossen ontdekken. Bewandel een Kabouterpad in Friesland, of fiets door een provincie en ontdek Nederland.

Toptip: In Veenhuizen kun je de politie helpen om een misdaad op te lossen.

Activiteiten tijdens Koningsdag

Koningsdag valt ook in de meivakantie, een ideale gelegenheid dus om deze bijzondere dag bijvoorbeeld eens in een andere plaats te vieren.

De grote steden hebben een uitgebreid programma tijdens Koningsdag, met onder andere op veel plaatsen een vrijmarkt voor kinderen, muzikale optredens en nog veel meer. Onder andere Amsterdam en Groningen zijn steden die jaarlijks veel leuke activiteiten organiseren op deze bijzondere dag.

Festivals tijdens Koningsdag

In Amsterdam kun je naar het Kingsday Festival in het Olympisch stadion. Op de verschillende podia staan een grote verzameling van bekende dj’s en andere live acts uit zowel Nederland als het buitenland. In totaal staan er wel zo’n 30 acts op de affiche. Gegarandeerd een leuk feestje dus tijdens de meivakantie!

Ook Rotterdam heeft natuurlijk een leuk feestje tijdens Koningsdag, logischerwijs het Koningsdag Festival Rotterdam genoemd! Voorgaande edities zijn altijd een groot succes, en dat wordt hopelijk dit jaar niet anders! Jaarlijks wordt er een nóg vette line-up verwacht, met een nóg leukere sfeer en een nieuwe locatie. Houd de website in de gaten voor meer info!

Koningsdag

De leukste uitjes tijdens Bevrijdingsdag

Ook Bevrijdingsdag valt in de meivakantie, en ook op deze dag is er elk jaar van alles te doen! Door het hele land worden er leuke Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Zoals elk jaar zijn er ook nu weer enkele ‘Ambassadeurs van de vrijheid’ gekozen.

5 mei is natuurlijk de dag waarop Nederland viert dat we in vrijheid leven. In 1945 zijn we bevrijd van de Duitse bezetting en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar weer op 4 en 5 mei wordt hier bij stil gestaan, het is een moment om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om te realiseren dat deze vrijheid kwetsbaar is.

Bevrijdingsfestivals

Er zijn verschillende bevrijdingsfestivals in het heel Nederland. In Leeuwarden, Groningen en Assen kun je op 5 mei terecht om ieders vrijheid te vieren. In Groningen vindt het Bevrijdingsfestival plaats in het Stadspark. Er is een uitgebreid muzikaal programma dat verspreid is over wel zes verschillende podia. Daarnaast is er nog veel meer te beleven, waaronder het Plein van de vrijheid.

Ook in Roermond, Den Bosch en Vlissingen worden er jaarlijkse festivals georganiseerd. In Limburg wordt het Bevrijdingsfestival gehouden in Roermond en ook daar kun je een groot feest verwachten.

Woon je in het midden van Nederland? Onder andere in Zwolle, Utrecht, Wageningen en Amsterdam kun je een Bevrijdingsfestival bezoeken.

Lees alles over de Bevrijdingsfestivals

Andere uitjes tijdens de meivakantie

Op WattedoenVandaag staan duizenden uitjes per provincie. Boek je uitje voordat je er naar toe gaat.

Staat het uitje van je keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van je keuze voor andere mogelijkheden.

Er zijn talloze leuke uitjes te ondernemen in de meivakantie!