Wat te doen in de Liemers

De Liemers kenmerkt zich door zijn rijke geschiedenis aan het water. 

Ten zuid oosten van Arnhem ligt de Gelderse streek Liemers.

Wat te doen in de Liemers

De Liemers kent een rijke geschiedenis aan het water. Eeuwenlang trad de Rijn uit zijn oevers en dat zie je terug als je over de kronkelende dijken wandelt of fietst.

Groene wielen en waaien vormen de overblijfselen van de talrijke overstromingen. Nu zijn er vele waterrecreatie activiteiten in de Liemers. Het waterrecreatieterrein De Bijland biedt een ruim aanbod voor zowel de sportieveling als de recreatie-liefhebber. Vaar over de lange rivieren en plassen of ga de uitdaging aan en leer suppen, kanoën of windsurfen.

Het kan allemaal in de Liemers.

Bezienswaardigheden in de Liemers

In de Liemers is in de loop der jaren een ruig landschap van duinen, grasvlaktes en waterplassen ontstaan. Trek je laarzen aan en ga de natuur in, spot bevers, dassen en visarenden of fiets langs de erfenis van de steenindustrie.

Ontdek de bijzondere cultuurhistorie van de Liemers met een bezoekje aan het Liemers Kunstwerk Museum of bewonder het imposante kasteel Huis Bergh, één van de grootste en belangrijkste kastelen van Nederland. Beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht.

Evenementen en activiteiten in Liemers

Op het erfgoed Buitengoed de Panoven in Zevenaar, de grootste stad van de Liemers, is het heerlijk vertoeven. Niet alleen kun je hier bijzonder overnachten, je kunt ook zelf een steen vormen, steenbakkers golf spelen of deel nemen aan een schietclinic.

De Liemers verwelkomt je met open armen!

Voor een uitgebreid bezoek aan Gelderland raden we ook aan De Achterhoek eens te bezoeken, voor meer historische monumenten en natuurgebieden.